Tarnosirea bisericii de lemn a Parohiei Troianu din Ramnicu Valcea

Duminica, 20 octombrie 2013, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie si tarnosirea bisericutei de lemn cu hramul „Buna Vestire” din Parohia Troianu, municipiul Ramnicu Valcea.

La acest eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei de stat, locale si centrale, preoti si credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea, din eparhie, dar si din tara.

Credinciosii prezenti la sarbatoare se vor putea inchina la racla cu moastele Sfantului Antonie ce vor fi aduse sambata, 19 octombrie, orele 16.30, de la Manastirea valceana Iezer.

La iesirea din municipiul Ramnicu Valcea, pe drumul national DN 67, Ramnicu Valcea - Horezu - Targu Jiu, in cartierul Copacelu, pe partea dreapta a drumului, se inalta la capatul unei alei de brazi, biserica cu hramul "Inaltarea Domnului”.In curtea bisericii parohiale se afla si o bisericuta veche de lemn cu hramul "Buna Vestire”. Ctitorul acestei sfinte biserici este Pr. Stefan Constantinescu (1859 - 1919), care in anul 1883, impreuna cu enoriasii, au adus aceasta biserica din localitatea Balcesti, judetul Arges spre a fi de folos credinciosilor din aceasta zona.

Pictura interioara a bisericii este realizata in ulei, in cadrul acesteia evidentiindu-se medalioane cu chipurile unor vechi domnitori si personalitati de seama in istoria poporului roman: Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu, Tudor Vladimirescu, Horea, Closca si Crisan.

Ultimele lucrari de a renovare asupra bisericii, necesare datorita stadiului avansat de degradare, au fost realizate in perioada 2012 - 2013, cu binecuvantarea Chiriarhului locului, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Gherasim, la initiativa preoților slujitori Pr. paroh Florin Mihael Popa si Pr. Mihail Pretorian coslujitor, cu sprijinul familiilor Valerica Pislaru, Dumitru Lovin si Filoftea Presura si cu aportul enoriasilor.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Ramnicului

.
Pe aceeaşi temă

17 Octombrie 2013

Vizualizari: 221

Voteaza:

Tarnosirea bisericii de lemn a Parohiei Troianu din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE