Tarnosirea bisericii Manastirii "Inaltarea Sfintei Cruci” din comuna Malaia

Sambata, 3 noiembrie 2012, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, impreuna cu un ales sobor de ierarhi, preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie si tarnosirea bisericii cu hramul "Inaltarea Sfintei Cruci” si "Sfantul Mc. Ioan Rusul” de la Manastirea Malaia, comuna Malaia, judetul Valcea.

La acest eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei de stat, locale si centrale, personalitati ale vietii culturale valcene, preoti, monahi, monahii si credinciosi din parohiile vecine, din tara si din strainatate.

Credinciosii prezenti la sarbatoare se vor putea inchina la Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul aduse de la Manastirea Bistrita Olteana.

Manastirea „Inaltarea Sfintei Cruci”, se afla pe DN7 - Ramnicu Valcea - Sibiu, ramificatie la stanga de la Brezoi spre Voineasa (DJ 7A), in comuna Malaia, pe frumoasa si pitoreasca Vale a Lotrului, situata la altitudinea de circa 700 m.



Piatra de temelie pentru noua biserica a manastirii de maici cu Hramurile "Inaltarea Sfintei Cruci” si "Sfantul Mc. Ioan Rusul” a fost pusa la data de 12 iunie 2012, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.
Ctitorii manastirii sunt Preotul Ioan Comaneci cu familia, impreuna cu sponsorul principal Frank Timis. Ansamblul manastiresc de la Malaia cuprinde biserica mare si un arhondaric pe doua nivele cu 25 de chilii.

Biserica este in forma de cruce bizantina, cu pridvor, avand lungimea de 37 m. Planul si arhitectura manastirii au fost realizate de Parintele Ioan Comaneci. Echipa de constructori a fost formata din vietuitori ai Manastirilor "Sfintii Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului si "Pogorarea Duhului Sfant” de la Blanoiu sub coordonarea Pr. Ioan Comaneci. Obstea manastirii cuprinde 7 maici, conduse de monahia Ioana Roznov.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Octombrie 2012

Vizualizari: 795

Voteaza:

Tarnosirea bisericii Manastirii "Inaltarea Sfintei Cruci” din comuna Malaia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE