Te Deum in Catedrala patriarhala la aniversarea Unirii Principatelor Romane

Duminică, 24 ianuarie 2016, se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului român înfăptuit la Bucureşti de Adunarea Deputaților într-o clădire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.

De aceea, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală vor fi pomeniţi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi ceilalţi făuritori ai Unirii Principatelor Române.

După Sfânta Liturghie, de la ora 12.00, va fi oficiat un Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act măreţ din istoria noastră naţională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ.

Se recomandă ierarhilor şi preoţilor din Patriarhia Română ca la Sfânta Liturghie din ziua de duminică, 24 ianuarie 2016, să fie pomeniţi toţi cei care au contribuit la Unirea Principatelor Române din anul 1859 şi să se aducă rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru că această Unire a constituit fundamentul statului român modern, România.Biroul de Presă al Patriarhiei Române
Sursa: basilica.ro

.

21 Ianuarie 2016

Vizualizari: 604

Voteaza:

Te Deum in Catedrala patriarhala la aniversarea Unirii Principatelor Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE