Te-Deum la inceput de an scolar in Catedrala Mitropolitana din Cluj

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a binecuvântat luni, 22 septembrie 2014, pe elevii și cadrele didactice din municipiul Cluj-Napoca, la început de an școlar.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat de la ora 10, în Catedrala Mitropolitană o slujbă de Te-Deum. Părintele Mitropolit s-a rugat ca Dumnezeu să le dea elevilor și cadrelor didactice spor duhovnicesc și putere de muncă în noul an școlar. Au luat parte la slujba de binecuvântare elevi de la diferite școli din municipiu, însoțiți de profesorii lor de religie, precum și reprezentanți ai Inspectoratului școlar și ai Centrului Eparhial din Cluj.

„Întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”
Înaltpreasfințitul Andrei i-a îndemnat la finalul slujbei pe elevi ca întotdeauna lucrul lor să-l înceapă cu rugăciune, explicându-le că doar rugăciunea spusă din inimă este ascultată de Dumnezeu.„Pe lângă învățăturile multe pe care ni le predau dascălii noștri, profesorii noștri, este foarte important să zicem Tatăl Nostru, să ne rugăm dimineața și seara și în toată duminica să venim la biserică, pentru că așa creștem mari, sănătoși, voinici, cuminți și înțelepți. Întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu, lucru acesta l-am făcut și noi acuma, am început anul nou școlar rugându-ne cu toții în catedrală. E adevărat, însă, că și rugăciunea trebuie făcută bine, nu neapărat rugăciuni lungi, dar rugăciuni făcute din toată inima, acestea sunt ascultate de bunul Dumnezeu”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Educația realizată prin școală, dar și cu participarea familiei și a societății
La slujba de Te-Deum oficiată în Catedrala Mitropolitană cu ocazia începutului de an școlar a fost prezent și inspectorul școlar general, Valentin Cuibus care i-a îndemnat pe elevi să fie ascultători de dascălii lor, de părinții și îndrumătorii pe care îi au pentru că ei nu le doresc decât binele.

„Este foarte important rolul pe care familia, pe care părinții îl au în educația voastră. Cred că la fel de important este rolul pe care învățătorul, dascălul îl are în educația și în creșterea voastră. Este foarte important cum o să vă ascultați profesorii, cum o să vă ascultați învățătorii, educatorii, bineînțeles cum vă veți asculta părinții. Toate acestea o să conteze enorm în felul cum voi veți fi educați în continuare. Școala încearcă să facă educație. Va putea să facă acest lucru doar împreună cu familia și societatea. Singuri nu vom putea să facem niciodată nimic”, a spus inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus.

Slujba de Te-Deum a devenit deja o tradiție în Arhiepiscopia Clujului și este oficiată în fiecare an la începutul școlii pentru binecuvântarea cadrelor didactice și a elevilor în acest nou început.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

23 Septembrie 2014

Vizualizari: 135

Voteaza:

Te-Deum la inceput de an scolar in Catedrala Mitropolitana din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE