Teologii bucuresteni au depus juramantul

Absolventii promotiei 2013 a Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul” din Bucuresti au depus juramantul de credinta. Ceremonia a avut loc in Catedrala mitropolitana "Sfantul Spiridon” - Nou, paraclis patriarhal, si a fost precedata de Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal. Ierarhul le-a adresat studentilor un cuvant de invatatura.

"Juramantul este un lucru sfant si trebuie facut cu toata constiinta si responsabilitatea pentru ca o fagaduinta facuta inaintea lui Dumnezeu are o valoare vesnica si noi raspundem pentru ea; sa nu tratam cu superficialitate acest moment solemn si sfant si angajamentul pe care il facem astazi sa il respectam indiferent de ispitele si greutatile pe care le avem de intampinat in viata noastra. Inca  o data va felicitam, va dorim succes in viata, sa nu uitati niciodata ca ati absolvit o facultate care va va ajuta mult indiferent daca veti fi slujitori ai Bisericii sau daca veti fi simplii fii ai Bisericii in diverse ascultari in viata aceasta. Sa ramaneti pietre vii in trupul Bisericii lui Hristos si sa lucrati spre slava Preasfintei Treimi si spre a dumneavoastra mantuire”,  a spus PS Parinte Varlaam Ploiesteanul Episcop-vicar patriarhal, potrivit Radio TRINITAS.

Liturghia a fost urmata de slujba de Te Deum. Cei peste 200 de proaspat absolventi ai sectiilor Teologie Pastorala, Teologie Didactica, Asistenta Sociala si Arta Sacra au rostit apoi juramantul de credinta fata de Biserica Ortodoxa Romana.

In continuare, decanul institutiei a dat citire mesajului Preafericitului Parinte Patriarh Daniel adresat absolventilor, intitulat "Pastratori de lumina, speranta si bucurie”.

La ceremonie au fost prezenti profesorii facultatii, parintii absolventilor si prieteni ai acestora.

Festivitatile s-au incheiat la sediul Facultatii de Teologie.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2013

Vizualizari: 265

Voteaza:

Teologii bucuresteni au depus juramantul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE