Teza de doctorat sustinuta la Sibiu

Aula “Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a găzduit astăzi, 23 octombrie, susţinerea publică a tezei de doctorat “Sfântul Isaac Sirul. Ascet şi mistic”.

Lucrarea a fost elaborată şi prezentată de doctorandul Mircea Tang, sub îndrumarea arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu. Comisia de evaluare a fost prezidată de pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr de la facultatea sibiană. Teza a fost apreciată de membrii comisiei pentru unicitatea ei şi pentru abordarea complexă a personalităţii Sfântului Isaac Sirul. O adevărată monografie a teologiei Sfântului Isaac Sirul, lucrarea face referiri la cele mai importante şi mai noi lucrări de specialitate din mediul ortodox şi occidental cu privire la contribuţia Sfântului Isaac Sirul la dezvoltarea tradiţiei dogmatice şi spirituale răsăritene.

La final, candidatul a depus jurământul de credinţă faţă de Biserica Ortodoxă Română şi s-a angajat să continue munca de cercetare în domeniul patristicii răsăritene din nou sa postură de doctor în Teologie.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

23 Octombrie 2014

Vizualizari: 388

Voteaza:

Teza de doctorat sustinuta la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

teza de doctorat

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE