Tinerii din ASCOR Cluj se alatura campaniei '40 de zile pentru viata'

Tinerii din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca se alătură campaniei „40 de zile pentru viață”. Studenți și membri ai acestei organizații sunt prezenți, în fiecare zi de vineri, în fața clinicii „Dominic Stanca” de pe Bulevardul 21 Decembrie. Aici ei citesc Psaltirea și se roagă pentru sufletele copiilor avortați. În același timp încearcă să stea de vorbă cu mamele care trec pragul clinicii, îndemnându-le să aleagă viața.

Viața, darul lui Dumnezeu
Potrivit președintelui ASCOR Cluj, Bogdan Dincă, studenții desfășoară deja de câțiva ani acțiuni în care pledează pentru dreptul la viață, care este un dar de la Dumnezeu.

„Din anii trecuți ASCOR Cluj se implică în această perioadă a Postului în acțiuni ce vizează promovarea respectării vieții ca dar a lui Dumnezeu. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, tinerii din ASCOR Cluj s-au alăturat campaniei „40 de zile pentru viață”, o mișcare pe plan internațional de promovare a vieții. Membrii și voluntarii ASCOR s-au mobilizat și participă în fiecare vineri, în fața clinicii „Dominic Stanca” la această priveghere prin citirea Psaltirii fără întrerupere pe toată durata programului și afișarea de mesaje pentru viață și încetarea avortului”.

Primele rezultate ale campaniei
Din prima zi în care au participat la această acțiune efectele au început să apară, a spus președintele ASCOR Cluj, Bogdan Dincă. Femei care au făcut avort au intrat în dialog cu voluntarii și au mărturisit că regretă acest lucru. În plus, sute de oameni au trecut pe lângă voluntari, unii dintre ei oprindu-se ca să citească mesajele pro viață de pe pancartele din mâinile tinerilor.

Campania „40 de zile pentru viaţă” se desfășoară în perioada 18 februarie - 29 martie la nivel mondial și în premieră în România. Iniţiativa vine ca răspuns la numărul din ce în ce mai mare de avorturi, în lume, în Europa, cât și la noi în țară. La Cluj sunt implicați în campanie sute de voluntari de la toate cultele, care se roagă și priveghează pentru încetarea avorturilor în oraș, având în vedere că zilnic se fac la Cluj-Napoca 16 întreruperi de sarcină.

Autor: Andreea Pâgleşan

.

02 Martie 2015

Vizualizari: 186

Voteaza:

Tinerii din ASCOR Cluj se alatura campaniei '40 de zile pentru viata' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Tinerii din ASCOR Cluj

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE