"Traditie si Maiestrie" cu formatia "Anton Pann" la Sala Radio

Asociatia pentru Cultura si Traditie Anton Pann si Radio Romania Muzical, in calitate de coproducator, organizeaza in data de 10 octombrie 2012, de la ora 18.30, in Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Romane, concertul "Traditie si Maiestrie", sustinut de Formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann" si invitatii sai, toti fiind absolventi ai cursurilor de instrumente muzicale traditionale orientale.

Concertul face parte din proiectul "Traditie si Maiestrie - MasterClass de instrumente traditionale", finantat de Administratia Fondului Cultural National, si promoveaza instrumente utilizate in spatiul romanesc pana la finele secolului al XIX-lea, ramase in uz in Turcia, Grecia si intregul Orient.

Acest MasterClass este primul de gen din Romania, prima editie fiind adresata muzicienilor profesionisti, cunoscatori, practicanti si cercetatori ai filonului sonor de sorginte orientala. Cursurile sunt sustinute de profesori si performeri renumiti din Grecia si Turcia, printre care Alkis Zopoglou - kanun (Grecia), Ahmed Sahin - ney (Turcia), Kyriakos Petras - vioara (Grecia), Mehmet Bitmez - oud (Turcia), Mehmed Fatih Zulfikar - percutie (Turcia).

Cursurile se desfasoara individual pe parcursul unei saptamani si este abordat un repertoriu clasic de muzica otomana, religioasa si laica, precum si muzica greceasca din aceeasi perioada.

Recitalul muzical din data de 10 octombrie se doreste a fi o incununare a cursurilor predate in saptamana 30 septembrie - 6 octombrie, prezentand maniere interpretative ale repertoriului abordat, precum si posibilitati de inspiratie si abordare sonora pentru muzicienii romani. Repertoriul cuprinde lucrari din colectiile Dimitrie Cantemir, Ali Ufki, Anton Pann, Esrefzade Rumi s.a.

Sursa: romania-muzical.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Octombrie 2012

Vizualizari: 289

Voteaza:

"Traditie si Maiestrie" cu formatia "Anton Pann" la Sala Radio 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE