Trei ierarhi au slujit la inmormantarea parintelui Ioan Iovan de la Recea


Trei ierarhi au slujit la inmormantarea parintelui Ioan Iovan de la Recea

Trei ierarhi au oficiat ieri, 19 mai 2008, de la ora 12.00, slujba inmormantarii Parintelui Ioan Iovan, duhovnicul Manastirii de la Recea: IPS Mitropolit Laurentiu al Ardealului, IPS Bartolomeu al Clujului si IPS Andrei al Alba Iuliei. Alaturi de cei trei ierarhi au participat peste 60 de preoti si mai mult de 700 de credinciosi veniti din intreaga tara.

Cuvntul de invatatura l-a rostit IPS Mitropolit Bartolomeu, care a vorbit despre legatura duhovniceasca pe care a avut-o cu Parintele Ioan Iovan: "Ne-am intlnit la Aiud, unde in 1962 am fost in aceiasi sectie TBC mai multa vreme. Parintele Ioan spovedea si impartasea .

am fost foarte apropiati. Era ca un copil mare, avea un suflet de copil. Parintele Ioan a avut un singur "profil", acela de duhovnic - si aceasta este cea mai puternica institutie a Bisericii. Se numara printre cei 5 - 6 mari duhovnici ai generatiei mele." In continuare IPS Bartolomeu a amintit de rugamintea colegului de suferinta din temnitele comuniste - Ion Ianolide - care l-a rugat, inainte de moarte, sa se roage pentru el pentru a nu fi singur dincolo. De atunci il pomeneste la fiecare rugaciune si la fiecare Liturghie. "La fel va fi si cu Parintele Ioan Iovan: si pentru el se vor ruga miile si zecile de mii de credinciosi care au trecut pe sub epitrahilul sau. Si el nu se va simti singur" - a mai spus IPS Bartolomeu.

A urmat apoi cuvantul IPS Andrei al Alba Iuliei care a facut o prezentare a vietii si misiunii Parintelui Ioan Iovan: "Parintele Ioan a facut parte in pleiada preotilor chinuiti in temnitele comuniste si batjocoriti pentru curajul marturisirii lui Hristos". La final IPS Andrei a dat citire mai multor mesaje primite de la alti ierarhi ai Bisericii noastre: IPS Mitropolit Serafim din Germania, PS Casian de la Galati, PS Sofronie al Oradiei si PS Visarion al Tulcei.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

20 Mai 2008

Vizualizari: 1310

Voteaza:

Trei ierarhi au slujit la inmormantarea parintelui Ioan Iovan de la Recea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE