Un nou altar la Causeni

In orasul Causeni s-a sfintit inca un altar pentru crestinii care vin sa se roage in Casa Domnului, pentru cei ce asteapta darul lui Dumnezeu dainuind peste veacuri.

La 7 iunie, cu binecuvantarea IPS Petru, Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, a fost oficiata Slujba de sfintire a Paraclisului cu hramul "Nasterea Cinstitului Slavitului Prooroc si InainteMergatorul si Botezatorul Ioan" or. Causeni, de catre parintele protoiereu mitrofor Ioan Pancu, preot paroh si protopop de Tighina, impreuna cu un sobor de preotii din raionul Causeni.

In cuvantul sau de invatatura, parintele Ioan Pancu a vorbit despre necesitatea acestui paraclis. "In acest rastimp de cand am inceput lucrarile stim ca nu ne-a fost usor, am trecut prin greutati si incercari, dar iata astazi avem cu totii o zi de bucurie - s-a sfintit paraclisul in care o sa ne rugam, unde o sa lucram propria mintuire, caci Biserica este o stea ce ne lumineaza calea spre Dumnezeu.

Multumim ctitorilor pentru contributie, pentru jertfa lor. Ceea ce dam lui Dumnezeu, in realitate este al nostru. A fi ctitor de biserica este o chemare si binecuvantare. Faptele bune aduc lumina pe chipul nostru. Si cu cat numarul faptelor noastre sunt mai multe, chipul nostru este mai luminos. Sa nu incetam a face fapte bune", a specificat parintele protopop.

La sfarsit, Parintele a primit in dar Icoane aduse de catre Ion Saitan cu sustinerea batranilor de la azil-ul din Tanatari, r-l Causeni.

Dupa sfintire, Parintele a oferit o agapa frateasca pentru toti crestinii prezenti la Sfintirea Paraclisului.

Ioana Pancu
http://ionelapancu.wordpress.com/2012/06/10/un-nou-altar-la-causeni/
 

.
Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2012

Vizualizari: 541

Voteaza:

Un nou altar la Causeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE