Un sfert de veac de activitate pentru parohia romaneasca din Schiedam


Parohia ortodoxa romana "Sfantul Grigorie Teologul" din localitatea olandeza Schiedam isi va aniversa duminica, 29 ianuarie, 25 de ani de existenta si activitate.

Momentul aniversar reprezinta o sarbatoare atat pentru parohie, cat si pentru intreaga comunitate de romani din Olanda, si se va desfasura dupa oficierea Sfintei Liturghii, de la ora 11:30, la capela fostului cimitir romano-catolic din Schiedam, informeaza Ambasada Romaniei la Haga.

Prima Sfanta Liturghie in parohia romaneasca din Olanda a fost savarsita de preotul Ioan Dura, in biserica veche catolica "St. Maria" din Utrecht, pe 25 ianuarie 1981. Din toamna aceluiasi an, parohia si-a mutat sediul in Haga, mai intai in biserica protestanta "Wilhelmina Kerk", unde s-a slujit pana la sfarsitul lui 1982, urmand ca, in perioada  1983 – 1993, servicile religioase sa fie oficiate in biserica catolica "Antonius en Lodewijk".

Din anul 1993, pentru o perioada de opt ani, parohia romano-ortodoxa a functionat in biserica catolica "Christus Verrezen" din Voorburg, aflata in apropierea orasului Haga. Incepand cu 2001 si pana in prezent, Sfintele Slujbe ale parohiei se savarsesc in capela fostului cimitir romano-catolic din Schiedam. 

Schiedam, Olanda/Romanian Global News   

.

27 Ianuarie 2006

Vizualizari: 1805

Voteaza:

Un sfert de veac de activitate pentru parohia romaneasca din Schiedam 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE