Unirea Principatelor Romane sarbatorita de Protopopiatul Urziceni

Vineri 24 ianuarie 2014, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Urziceni, in colaborare cu Primaria Municipiului Urziceni, a organizat in Sala de festivitati a Protopopiatului o actiune dedicata Unirii Principatelor Romane.

In deschiderea evenimentului, domnul Stefan Grigorescu, profesor de istorie, a facut o scurta prezentare a evenimentelor ce s-au desfasurat la Iasi si Bucuresti in luna ianuarie 1859, care au dus la momentul unirii.

Copiii de la grupul de cateheza “Sf. Ierarh Nicolae” al Parohiei Rosiori II, condus de PC Parinte Batariga Ioan si doamna profesoara Batariga Brandusa, dar si copiii de la clasa pregatitoare din cadrul Scolii “Ion Heliade Radulescu” din Urziceni, coordonati de doamnele invatatoare Balanica Gabriela si Iolanda Parvu Aura, au pregatit un program artistic format din sceneta “Mos Ion Roata si Unirea”, poezii si cantece specifice.

In continuarea evenimentului, domnul profesor Nicolae Puiu Iliescu a prezentat si explicat fragmente din poezia „Hora Unirii”, scrisa de Vasile Alecsandri.La final Parintele Protopop Bogdan-Ionut Stancu a subliniat rolul si importanta Bisericii Ortodoxe Romane in istoria unirii de la 24 ianuarie 1859 si a multumit tuturor celor care s-au implicat in realizarea acestui eveniment, un omagiu adus inaintasilor nostri.

Ziua s-a incheiat cu o agapa frateasca oferita cu sprijinul Primariei Municipiului Urziceni.

Toma Adriana Mariana – asistent social
Protopopiatul Urziceni

.

24 Ianuarie 2014

Vizualizari: 160

Voteaza:

Unirea Principatelor Romane sarbatorita de Protopopiatul Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE