Vernisajul Expozitiei 'Icoane si colinde de Craciun', la Arhiepiscopia Ramnicului

Sala de festivitati a Complexului Cultural-Spiritual „Sfantul Ierarh Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, a gazduit astazi, 14 decembrie, de la orele 17.00, vernisajul expozitiei de icoane pe lemn si sticla intitulat „Icoane si colinde de Craciun.”

Expozitia a fost organizata de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea in parteneriat cu Primaria Ramnicului, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului.In cadrul vernisajului au fost expuse lucrari realizate de catre copii, si tineri plasticieni valceni, prezenti in taberele de pictura si iconografie desfasurate pe parcursul anului 2011 si care activeaza in cercurile de arta religioasa de la unele parohii din Eparhia Ramnicului: Cercul de pictura de la parohia Troianu, Cercul de pictura al Scolii de Arta din Ramnicu Valcea; Cercul de pictura „Dialog plastic” al Casei de Cultura „Dragos Vranceanu” din Babeni; Cercul de pictura al Casei de Cultura „Sfantul Nicolae” din parohia Francesti; Cercul de pictura „Cozia” al Casei de Cultura „Florin Zamfirescu” din Calimanesti si Cercul de pictura al Scolii cu clasele I-VIII, din Pesceana Valcea.

In deschidere evenimentului doamna prof. Elena Stoica, director al CJCPCT Valcea, a vorbit despre importanta artei iconografice in traditia crestina ortodoxa, apoi doamna Mioara Comanescu-Plop, referent arta plastica la CJCPCT Valcea, a prezentat vernisajul expozitiei.

La manifestare a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care la finalul evenimentului a rostit un cuvant de invatatura in care a aratat credinta copiilor exprimata in pictarea icoanelor: „Iata ca suntem in preajma sarbatorilor Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos si copiii acestia care au pictat aceste icoane, in primul rand au credinta puternica in Dumnezeu. Nu o inteleg ca si noi cei maturi, insa o exprima prin gesturile lor si mai ales prin aceste icoane deosebit de frumoase”.

In contextul evenimentului, Ansamblul folcloric „Ciobanasul” al Caminului Cultural Malaia a prezentat un recital de colinde traditionale romanesti.

Au mai fost prezenti in sala: preoti, cadre didactice, creatori populari valceni, copiii care au expus lucrarile si parintii copiilor.

Coordonatorii Cercurilor de pictura au primit din partea organizatorilor diplome de participare, iar copiilor si tinerilor le-au fost impartite iconite si daruri de catre Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Gherasim.

Sursa: arhiram.ro

 

.

15 Decembrie 2011

Vizualizari: 340

Voteaza:

Vernisajul Expozitiei 'Icoane si colinde de Craciun', la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE