Vernisajul expozitiei de pictura religioasa Lumina credintei in suflet de copil, la Ramnicu Valcea

Episcopia Ramnicului, in parteneriat cu Organizatia crestin-umanitara „World Vision” Romania si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea a organizat, ieri, 18 septembrie 2009, vernisajul expozitiei de pictura „Lumina credintei in suflet de copil”. Evenimentul a fost gazduit de Sala de festivitati a Complexului cultural-religios „Sfantul Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Ramnicului, incepand cu orele 17,00.

Lucrarile expuse au fost realizate de copii in Tabara de vara „Traditie si spiritualitate ortodoxa”, ce s-a desfasurat in perioada 17-22 august 2009, la Manastirea Tismana din judetul Gorj, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, si sub directa indrumare a Preasfintitului Parinte Gherasim, Episcopul Ramnicului.

In deschiderea evenimentului, Preasfintitul Parinte Gherasim, Episcopul Ramnicului, a tinut un cuvant de invatatura, dupa care au rostit alocutiuni mai multi participanti: Prof. Elena Stoica, director al CJCPCT Valcea, doamna Corina Popescu, manager zonal al World Vision Romania, Biroul zonal Valcea, parintele Arhidiacon Mihai Pretorian, inspector pentru catehizarea parohiala in cadrul Episcopiei Ramnicului si parintele Sorin Parausanu, coordonator al atelierului de pictura.In continuare, doamna Mioara Comanescu-Plop, referent arta plastica la CJCPCT Valcea, a prezentat vernisajul expozitiei, iar in incheiere corul „Valea Topologului” al Parohiei Galicea, condus de parintele Ioan Titu, a sustinut un miniconcert de muzica religioasa.

La acest eveniment deosebit au fost invitati sa participe si parintii copiilor pentru a constientiza rolul important al Bisericii in cadrul fiecarei comunitati, ca formator de principii religios-morale in randul tinerilor, si ca factor educativ, alaturi de scoala si familie, in dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a tinerilor in duhul invataturii Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

.

19 Septembrie 2009

Vizualizari: 164

Voteaza:

Vernisajul expozitiei de pictura religioasa Lumina credintei in suflet de copil, la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE