Vernisajului expozitiei 'Monahism si arta' si Simpozionul 'Sfantul Antim Ivireanul - ctitor de arta si cultura'

Duminica 26 septembrie, dupa amiaza, incepand cu orele 13,00, in Sala de conferinte a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Eparhiei Ramnicului, a avut loc in cadrul Festivalului "Gradina Maicii Domnului”, vernisajului expozitiei "Monahism si arta”, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului.

In cadrul Vernisajului au fost expuse si prezentate lucrari de arta religioasa si populara realizate de catre monahi si monahii de la manastirile si schiturile din Eparhia Ramnicului: icoane pe lemn, icoane pe sticla, pictura pe ou de strut, pictura pe panza, sculptura in lemn, vesminte monahale, cruciulite, metanii, broderie si covoare oltenesti.

Moderatorul acestei manifestari cultural-religioase a fost doamna prof. Elena Stoica, Director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea.

Tot duminica, de la orele 15,00, Sala de conferinte a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul”, a gazduit editia a II-a a Simpozionului national intitulat „Sfantul Antim Ivireanul - ctitor de arta si cultura”.

Simpozionul a fost organizat de catre Arhiepiscopia Ramnicului, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Casa Corpului Didactic si Scoala cu clasele I-VIII din localitatea Stoenesti – Berislavesti.

La eveniment a participat si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al arhiepiscopiei Ramnicului, care a rostit un cuvant de invatatura. Moderatorul intalnirii a fost Pr. Lect. Univ. Dr. Radu Stefanita Tascovici de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Sfanta Filofteia” din Pitesti.

Simpozionul, a reunit cadre didactice din 19 judete ale tarii: Alba, Bihor, Botosani, Braila, Bucuresti, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Olt, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea, si a fost structurat pe trei sectiuni: o sesiune de comunicari, o sesiune de referate si un concurs de creatii Power Point pe o tema anuntata.

La aceste manifestari au mai fost prezenti Parintele Consilier Cultural Constatin Cirstea, Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, Prof. drd. Florin Epure, director executiv la Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National Valcea, Prof. Elena Stoica, director al C.J.C.P.C.T. Valcea, preoti profesori, profesori, personalitati ale vietii culturale valcene, preoti, monahi si monahii, elevi seminaristi si iubitori de arta si spiritualitate ortodoxa.

Sursa: arhiram.ro

27 Septembrie 2010

Vizualizari: 488

Voteaza:

Vernisajului expozitiei 'Monahism si arta' si Simpozionul 'Sfantul Antim Ivireanul - ctitor de arta si cultura' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE