Vizita Arhiereasca in parohia Mihai Viteazul

In dupa-masa zilei de 26 august 2014, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului a efectuat o vizita in parohia Mihai Viteazul din protopopiatul Turda. Cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa a sfintit un clopot care fost donat bisericii de o familie, intrucat noul locas de cult construit in parohia Mihai Viteazul nu era dotat cu un astfel de obiect de cult, iar credinciosii erau chemati duminica de duminica de clopotele vechii biserici. La slujba de sfintire au participat alaturi de Mitropolitul Andrei un sobor de preoti din care a facut parte si protopopul de Turda, parintele Daniel Crisan.

Cu ocazia acestui eveniment, Inaltpreasfintitul Andrei a adresat un cuvant de invatatura, vorbind si despre insemnatatea clopotelor intr-o biserica: „Am inteles ca Dumnezeu, sigur ca intai de toate este proslavit de glasul nostru al credinciosilor, dar este proslavit si de glasul obiectelor neinsufletite care totusi ii aduc lauda. In acest sens, Sfantul Prooroc David, in Psalmul 150, spune cateva lucruri importante: Laudati pe Domnul intru sfintii Lui; laudati-L pe El intru taria puterii Lui.

Laudati-L pe El intru puterile Lui; laudati-L pe El dupa multimea slavei Lui. Laudati-L pe El in glas de trambita; laudati-L pe El in psaltire si in alauta. Laudati-L pe El in timpane si in hora; laudati-L pe El in strune si organe. Laudati-L pe El in chimvale bine rasunatoare; laudati-L pe El in chimvale de strigare. La acest capitol al intrumentelor spre lauda Domnului este si clopotul”.
Parohia Mihai Viteazul este una din cele mai vechi parohii din zona orasului Turda. In localitate exista o biserica veche ce dateaza din anul 1874 si biserica noua, a carei lucrari de constructie si amenajare s-au derulat intre anii 1996-2012. In urma cu doi ani, noul locas de cult a fost sfintit de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

28 August 2014

Vizualizari: 134

Voteaza:

Vizita Arhiereasca in parohia Mihai Viteazul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE