Vizita canonica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhului Romaniei, in Arhiepiscopia Ramnicului

In perioada 12-14 noiembrie 2010, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica in Arhiepiscopia Ramnicului la invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim. Vizita este prilejuita de implinirea, in anul 2010, a 160 de ani de la intronizarea Sfantului Calinic Cernicanul ca episcop al Ramnicului Noul-Severin, un an de la ridicarea Episcopiei Ramnicului la rangul de Arhiepiscopie si a Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim in demnitatea de Arhiepiscop, un an de la hirotonia intru Arhiereu a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, implinirea varstei de 96 de ani a Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim si sfintirea Asezamantului Pastoral-Cultural „Sfantul Ierarh Calinic” din incinta Centrului Eparhial din Ramnicu Valcea.

Preafericirea Sa va sosi la Ramnicu Valcea in seara zilei de vineri, 12 noiembrie, primirea oficiala urmand sa aiba loc in Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Ierarh Nicolae". Cu acest prilej va fi oficiata o slujba de Te Deum.

Sambata, 13 noiembrie, in cursul zilei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, va savarsi slujba de sfintire a Asezamantului Pastoral-Cultural „Sfantul Ierarh Calinic” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Sambata seara si duminica, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel se va afla in vizita la Manastirea Arnota.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Ramnicului

.

12 Noiembrie 2010

Vizualizari: 203

Voteaza:

Vizita canonica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhului Romaniei, in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE