Vizita de lucru a Patriarhului Ecumenic in Ungaria

La invitatia Statului ungar, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului si Patriarh Ecumenic, a efectuat in perioada 3-4 martie o vizita de lucru la Budapesta, capitala Ungariei.

In prima zi a vizitei, luni, 3 martie, Sanctitatea Sa Bartolomeu a sustinut in aula Academiei Maghiare de Stiinte o conferinta cu tema Judecata si discernamant dupa Noul Testament.

In cadrul conferintei, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vorbit despre importanta discernamantului si a judecatii in Noul Testament, care promoveaza iubirea aproapelui ca si criteriu general al legaturilor dintre oameni si al relatiei acestora cu Dumnezeu, dar si al Judecatii de apoi. De asemenea, a aratat pozitia, rolul si misiunea Patriarhiei Ecumenice astazi si de-a lungul veacurilor, dar si datoria pe care o au atat Biserica, cat si societatea, in ansamblul ei, pentru ocrotirea creatiei si protectia mediului inconjurator.

In acelasi loc, Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a avut o intalnire de suflet cu reprezentantii comunitatii grecesti din Ungaria, cu ceilalti ortodocsi care traiesc in aceasta tara si cu toti cei care au dorit sa il vada si sa primeasca binecuvantarea sa. In cadrul acestei intalniri au fost evocate atat vizitele anterioare efectuate in Ungaria de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, cu prilejul aniversarii unui mileniu de la infiintarea Statului ungar, sau cu alte ocazii, din anii 2000 si 2001, cat si relatiile de mai bine de o mie de ani pe care Patriarhia Ecumenica le-a avut cu Ungaria.

Totodata, s-a vorbit si despre foarte apropiata intalnire de la Constantinopol, din perioada 5-9 martie, cu Intaistatatorii celorlalte Biserici Ortodoxe Autocefale surori, intre care se va numara si Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Intalnirea de la Budapesta cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, s-a desfasurat intr-o frumoasa atmosfera de comuniune interortodoxa si a reprezentat o bucurie si o binecuvantare pentru toti cei prezenti.

In cadrul vizitei de doua zile in Ungaria, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a intalnit cu oficialitati de stat la cel mai inalt nivel pentru semnarea unei conventii intre Patriarhia Ecumenica si Statul ungar.

Sursa: ziarullumina.ro

Pe aceeaşi temă

05 Martie 2014

Vizualizari: 496

Voteaza:

Vizita de lucru a Patriarhului Ecumenic in Ungaria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE