Vizite canonice in Protopopiatul Alba Iulia

Marti, 8 iulie 2014, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite canonice in mai multe parohii din Protopopiatul Alba Iulia.

Parohiile pe care Arhipastorul nostru le-a vizitat in decursul zilei de astazi sunt urmatoarele: Ampoita, Tauti, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului, Fenes, Galati, Valea Mica, Patranjeni, Zlatna I, Zlatna II si Zlatna – Valtori.

Intalnirea cu preotii parohi si cu credinciosii a reprezentat o buna ocazie de recapitulare a istoriei locale a comunitatii, evaluandu-se, de asemenea, realizarile si provocarile pe linie misionara, administrativa, economica, culturala si sociala din ultimii ani.

Despre vizitele canonice din protopopiatul Alba Iulia ne-a vorbit parintele Eugen Moldovan, Consilier administrativ-bisericesc al centrului nostru eparhial:

In vizitele canonice pe la parohiile de pe valea Ampoiului, Ierarhul nostru, a pus la sufletul celor care l-au intampinat, preoti si credinciosi, indemnuri parintesti pentru viata cotidiana si pentru lucrarea la care sunt chemati sa o desfasoare in Biserica lui Hristos. Daca pentru a fi cetatean al Imparatiei lui Dumnezeu, se cere ca noi sa nu bem din fantanile veninoase ale pacatului, sa fim pazitori curati ai legii morale, sa ne ajustam viata dupa calauza luminoasa a Evangheliei, pentru a fi un bun crestin se mai cere ca in Biserica, in societate si acasa sa ne facem slujba deplin. Sa promovam ceea ce este moral, bun, frumos si folositor pentru toti oamenii. In dialogul care s-a purtat, au fost discutate incercarile pe care preotii si credinciosii le intampina in comunitatile lor.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu, le-a oferit raspunsuri ce se bazeaza pe hotararile Sfantului Sinod, pe Statutul Bisericii noastre si legiuirile bisericesti, constientizandu-i ca incadrarea in disciplina Bisericii aduce liniste intre crestini si implinire sufleteasca.

Sursa: reintregirea.ro

.

09 Iulie 2014

Vizualizari: 453

Voteaza:

Vizite canonice in Protopopiatul Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE