Zi de praznic pentru credinciosii buzoieni

Praznicul Intampinarii Domnului a fost sarbatorit, duminica, 2 februarie 2014, la biserica „Sfintii Ingeri“ din Buzau, de un mare numar de credinciosi. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de slujitori – preoti si diaconi.

„Asa cum L-a primit dreptul Simeon in bratele sale si L-a intampinat pe Pruncul Iisus, tot astfel se cuvine sa-L intampinam intotdeauna pe Mantuitorul Hristos - nu pe brate, ci in inima noastra, in sufletul nostru, in intreaga noastra fiinta.

Atunci cand Domnul Hristos Se ofera, prin Sfanta Taina a Euharistiei, si sunteti invitati de arhiereu sau preot -«Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, apropiati-va!» -, aceasta presupune ca trebuie sa va pregatiti duhovniceste ca sa-L primiti pe Hristos, sa-L intampinati in sufletul si in inima dumneavoastra. Iar daca noi Il intampinam, aici, ne va intampina si El pe noi, in Imparatia Tatalui ceresc. Pentru ca in aceasta consta marea Taina a comuniunii intre noi, sfinti si Dumnezeu: cei care au crezut, cu toata taria, in Mantuitorul Hristos, care L-au marturisit, fara rusine si cu mult curaj, cei care si-au dat si viata pentru El, aceia au primit cununa sfinteniei, iar Domnul Iisus i-a primit in Imparatia lui Dumnezeu, rostind cuvintele: «Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii» (Matei 25, 34)“, a precizat Inaltpreasfintia Sa.

Cu acest prilej, ierarhul l-a prezentat enoriasilor pe parintele Valentin-Bogdan Ene, consilier eparhial, noul preot coslujitor la Parohia „Sfintii Ingeri“.

In cadrul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit intru diacon pe tanarul teolog George-Daniel Popa.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

02 Februarie 2014

Vizualizari: 157

Voteaza:

Zi de praznic pentru credinciosii buzoieni 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

intampinarea domnului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE