Ziarul Lumina - 9 ani de misiune crestina in societate

„Ziarul Lumina“ implineste vineri, 7 februarie 2014, 9 ani de aparitie neintrerupta. Nascut la 7 februarie 2005 dintr-un zel misionar crestin, cu profunde conotatii educationale, spirituale si sociale, acest proiect editorial s-a dezvoltat la nivel national, cu editii regionale in toate centrele mitropolitane din tara, iar in toti acesti ani s-a maturizat, devenind un temeinic mijloc mediatic de sustinere a activitatii Bisericii si unul dintre cele mai importante mijloace misionare ale Patriarhiei Romane.

„Ziarul Lumina“, parte integranta a Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane, imbina formatul mediatic bazat pe o consistenta tematica religioasa cu deschidere spre actualitatea sociala, privind atent prin fereastra bisericii catre problemele actuale ale societatii. Aceasta lucrare misionara dinamica sta permanent sub binecuvantarea Bisericii, iar cronica evenimentelor bisericesti si sinteza schimbarilor din societatea de azi sunt realizate cu acrivie profesionala de tineri teologi si jurnalisti. De aceea, cotidianul Patriarhiei Romane este un mijloc de comunicare institutionala si totodata un ziar generalist cu un loc bine definit in presa romaneasca.„Ziarul Lumina“, saptamanalul „Lumina de Duminica“, precum si editia electronica extinsa www.ziarullumina.ro, cu stiri actualizate in timp real, reusesc zi de zi, saptamana de saptamana, sa ofere prin mijloace moderne de comunicare aspecte si orientari ale vietii spirituale a poporului roman in contextul socio-cultural european si mondial.

Cu mijloace jurnalistice adaptate specificului bisericesc, „Ziarul Lumina“ contribuie la promovarea educatiei tinerei generatii, pe baza valorilor crestine si europene traditionale: credinta si cultura, speranta si iubire, libertate si responsabilitate. „Ziarul Lumina“ ofera constant o informare onesta asupra realitatii, reliefand ampla opera pastorala, spirituala, educationala si culturala a Bisericii in societate, realizata prin ierarhii, preotii, monahii si credinciosii ei din tara si strainatate.

In societatea de azi, in care educatia tuturor generatiilor, dar mai ales a tinerilor, este tot mai mult influentata de secularism sau indiferenta spirituala, superficialitate si lipsa de motivatie, ostenitorii cotidianului Patriarhiei Romane pun in lumina, prin documentarele, interviurile si reportajele realizate sub semnul unei responsabilitati comune, pilda multor personalitati romanesti care prin cultura, eruditia si profesionalismul lor sunt renumite si apreciate pretutindeni.

Intr-o lume marcata de noutate si permanenta schimbare, mesajul Bisericii, prezentat in paginile „Ziarului Lumina“ prin marturii concrete despre viata ecleziala si sociala de la inceputul celui de-al treilea mileniu crestin, se regaseste organizat tematic si sub forma clasica a volumelor tiparite, in Colectia „Media Christiana“ - Seria LUMINA, ca o contributie la imbogatirea tezaurului teologic-educational.

Ceasul implinirii este ceasul bucuriei roadelor trudite cu multa jertfa. Toti ostenitorii, jurnalistii si tipografii care lucreaza la realizarea „Ziarului Lumina“ aduc multumire Preamilostivului Dumnezeu si isi exprima recunostinta fata de parohiile din cuprinsul eparhiilor Patriarhiei Romane care sprijina constant aceasta slujire mediatica a Bisericii noastre in societate.

Binecuvantam si felicitam pe toti binevestitorii luminii Evangheliei lui Hristos din cadrul Publicatiilor LUMINA si ne rugam lui Dumnezeu sa le daruiasca tuturor putere de munca, sanatate si permanenta primenire sufleteasca in lucrarea nobila pe care o desfasoara zi de zi intru slujirea Bisericii lui Hristos si a neamului romanesc.

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Mesaj transmis la implinirea a 9 ani de aparitie neintrerupta a „Ziarului Lumina“.

.

08 Februarie 2014

Vizualizari: 198

Voteaza:

Ziarul Lumina - 9 ani de misiune crestina in societate 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziarul Lumina

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE