Zilele Gorjului turistic si cultural

Timp de peste două săptămâni, între 6 şi 21 septembrie 2014, Consiliul Judeţean Gorj va organiza complexul de manifestări „Zilele Gorjului turistic şi cultural“, proiect ajuns deja la cea de a V-a ediţie. În această perioadă vor avea loc o serie de evenimente menite să contribuie la o mai bună vizibilitate a obiectivelor cu potenţial turistic din judeţul de la poalele Munţilor Parâng. Programul manifestărilor cuprinde, în principal, organizarea Festivalului de folclor pastoral „Transalpina“, unde vor participa ansambluri din judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea şi din regiunea Cernăuţi-Ucraina. Vor fi organizate, de asemenea, activităţi menite să pună în lumină vechile tradiţii din zona Gorjului: „Nunta la gorjeni“, prezentată în cadrul serbărilor câmpeneşti de la Curtişoara, Festivalul de folclor „Maria Apostol“, „Ziua turismului de anvergură“, „Festivalul de folclor pastoral de la Novaci: coborâtul oilor de la munte“ şi Festivalul Răciturilor de la Tismana.

Ediţia din acest an a complexului de manifestări „Zilele Gorjului turistic şi cultural“ include şi evenimente religioase specifice lunii septembrie.

Prima dintre ele a avut loc luni, 8 septembrie, la Rânca, unde credincioşii gorjeni au sărbătorit hramul bisericii închinate Naşterii Maicii Domnului. Duminică, 14 septembrie, în zona Măceşu a oraşului Târgu-Cărbuneşti va avea loc manifestarea „Gorjul spiritual – Ziua Crucii la Muzeul Crucilor de la Măceşu“.

(Marius Stochiţoiu, în Ediția de Oltenia a Ziarului Lumina, 9 sep. 2014)

.

10 Septembrie 2014

Vizualizari: 96

Voteaza:

Zilele Gorjului turistic si cultural 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

zilele gorjului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE