Ziua Culturii Nationale sarbatorita de studentii teologi galateni

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in data de 14 ianuarie a.c., Departamentul Teologic al Facutatii de Istorie, Filosofie si Teologie din cadrul Universitatii galatene „Dunarea de Jos“, a organizat un moment comemorativ pentru cinstirea Luceafarului poeziei romanesti - Mihai Eminescu.

Evenimentul, care se inscrie in seria manifestarilor culturale organizate de Arhiepiscopia Dunarii de Jos prilejuite de cinstirea, la data de 15 ianuarie, a Zilei Culturii Nationale, a reunit preoti, cadre didactice universitare, studenti teologi si elevi seminaristi.

Programul a debutat cu o slujba de pomenire, dupa care, in Sala „Melchisedec Stefanescu“ a fost omagiata personalitatea poetului national Mihai Eminescu, la implinirea a 164 de ani de la nasterea sa.

Cu acest prilej a fost prezentat un scurt film documentar, au fost audiate cele mai cunoscute poezii din opera lui Mihai Eminescu in interpretarea unor artisti romani consacrati, au fost prezentate principalele repere biografice si au fost lansate invitatii la cuvant si dezbateri libere pe tema vietii si operei geniului literaturii romanesti.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Ianuarie 2014

Vizualizari: 464

Voteaza:

Ziua Culturii Nationale sarbatorita de studentii teologi galateni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE