Ziua Imnului National la Drobeta Turnu Severin

In fiecare an, pe 29 iulie, romanii de pretutindeni sarbatoresc Ziua Imnului National.

La Drobeta Turnu Severin, Primaria municipala organizeaza cu acest prilej un ceremonial de sarbatorire in Piata Drapelului din fata Prefecturii.

Din partea Episcopiei Severinului si Strehaiei va participa un preot care se va ruga la acest moment alaturi de oficialitatile orasului si de ceilalti participanti pentru poporul roman de pretutindeni.

Dupa deschiderea ceremonialului, stabilita pentru ora 09:00, va avea loc prezentarea onorului, salutarea drapelului de lupta si ocuparea locului stabilit in dispozitiv de catre oficialitatile locale si judetene.


Poemul „Un rasunet“ al lui Andrei Muresanu a fost scris si cantat in timpul Revolutiei de la 1848.

Transformat ulterior in „Desteapta-te, romane!“, imnul rasunat din piepturile a milioane de romani in momentele grele din perioada Razboiului de Independenta ori din timpul primului si celui de-al doilea razboi mondial. Dupa 1989, acesta a devenit Imn National.

Foarte putini stiu, insa, ca muzica Imnului de Stat a fost compusa de catre un om al Bisericii, Anton Pann, poet si etnograf, om de cultura, cantaret si autor al multor opere de muzica bizantina.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

29 Iulie 2012

Vizualizari: 283

Voteaza:

Ziua Imnului National la Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Imnului National

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE