Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice in Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, pe data de 03 octombrie 2016, Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistenţă Socială a organizat la sediul protopopiatului, cea de a VII-a ediție a evenimentului dedicat persoanelor de vârsta a III-a, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Ziua de 01 octombrie a fiecărui an este dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice dar și unei mari sărbători si nu o sărbătoare întâmplătoare, ci Acoperământul Maicii Domnului iar brațele Fecioarei ne cuprind pe toți, cei care cu evlavie şi credință o preacinstim.

Acest eveniment nu se putea desfăşura fără ca noua generaţie să îşi aducă aportul la preţuirea şi mulţumirea celor ce au contribuit atâţia ani la creşterea şi dezvoltarea atât a generaţiilor următoare dar şi a societăţii în ansamblu.

Astfel, pe parcursul evenimentului, în cadrul programului artistic, copiii au bucurat sufletele celor prezenți prin două scenete: ”Nică Inculpat” și ”Pacea cu Zmeii” pregătite de copiii ce alcătuiesc cercul de teatru ”Vis de Copil” al Bibliotecii ”Ștefan Tănase” din Adâncata, care sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale Adâncata, sub atenta îndrumare a doamnei Ştefan Mariana, bibliotecar profesor dar și cântece interpretate atât instrumental cât și vocal de domnul Enache Grigore și grupul de cateheză „Armonia” al parohiei Grindu condus de Preacucernicul Părinte Alexe Traian.

La sfârşit toţi cei prezenţi s-au bucurat și au socializat în cadrul unei mese festive pregătită special pentru ei iar din partea Parohiei Sfântul Gheorghe au primit dulciuri.

Această acțiune a fost posibilă şi datorită sprijinului oferit de următoarele firme din Municipiul Urziceni cărora le mulțumim pentru suportul oferit și bunăvoință: SC GENID PREST SRL (CUPTORUL DE AUR), SC. ANICA SERV SRL, SC ACN PROD SRL, SC FRAŢII ROŞU SRL.

Tot în cadrul acestei acțiuni, Cercul de Pictură ”Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, coordonat de doamna Berbec Victorița, a dăruit, pentru a bucura și a aduce o

mângâiere în sufletele persoanelor instituționalizate, atât icoane pe lemn cât și icoane pe sticlă realizate de copii, pentru amenajarea unui loc de rugăciune în cele două centre din comunitate și anume:

- Căminul pentru persoane vârstnice ”Inginer Vadim Rusu” Balaciu, județul Ialomița

- Complexul de Servicii Sociale Fierbinți din județul Ialomița ce cuprinde două servicii pentru persoane adulte și anume: Centrul pentru Persoane Vârstnice și Centrul de Protecție Temporară pentru Tinerii care nu mai sunt Instituționalizați.

Toma Adriana Mariana - asistent social Protopopiatul Urziceni

05 Octombrie 2016

Vizualizari: 511

Voteaza:

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice in Protopopiatul Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE