Ziua Internationala a Varstnicilor, sarbatorita la Sibiu

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, în parteneriat cu Grădiniţa Ortodoxă „Sfântul Dimitrie”, a organizat ieri, 30 septembrie, un program artistic şi o activitate social-filantropică la Căminul de Vârstnici din Sibiu. Bătrânii asistaţi au primit la final daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului.

Delegaţia Departamentului de asistenţă socială a fost formată din inspectorul social pr. Tiberiu Kiss şi inspectorul social Marius Talmaţchi. Bătrânii internaţi la Căminul de Vârstnici şi îngrijiţi aici de personalul condus de directorul Cornelia Rotaru, au participat în număr mare la programul organizat de cele două instituţii din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

În debutul evenimentului menit să marcheze Ziua Internaţională a Vârstnicilor, preotul Tiberiu Kiss a oficiat o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare, rugându-se lui Dumnezeu pentru sănătatea şi ocrotirea celor aflaţi în grija căminului de vârstnici. A urmat un scurt program artistic oferit de micuţii de la Grădiniţa „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului, conduşi de trei educatoare. Copilaşii i-au încântat pe bătrâni cu poeziile şi cântecelele pregătite, iar la final au oferit felicitări confecţionate special pentru această ocazie. Pe lângă aceste daruri speciale, bătrânii au mai primit iconiţe, alimente şi dulciuri din partea Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Mesajul de binecuvântare şi de felicitare al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a fost transmis prin inspectorul social Marius Talmaţchi. „Activitatea noastră face parte din Proiectul , un proiect desfăşurat în Arhiepiscopia Sibiului încă din 2011. Ne propunem prin acest proiect să oferim daruri bătrânilor din instituţiile de îngrijire, să le acordăm asistenţă religioasă şi tot ce au nevoie pentru a avea o viaţă cât mai plăcută”, ne-a spus Marius Talmaţchi.

Colaborare şi preţuire
Mulţumirile bătrânilor şi ale personalului de îngrijire au venit prin directoarea Cornelia Rotaru, care a subliniat din nou grija permanentă a Departamentului de asistenţă socială pentru vârstnicii îngrijiţi în instituţia de pe strada George Coşbuc din Sibiu. Cornelia Rotaru le-a mulţumit şi micuţilor de la grădiniţa Arhiepiscopiei Sibiului, „nepoţeii adoptaţi” ai bunicilor din căminul de vârstnici, pentru programul pregătit.

Grupele mari de preşcolari au fost pregătite din timp de doamnele educatoare pentru a oferi bunicilor o surpriză la început de toamnă. De altfel, în ultimii ani, micuţii de la grădiniţa Arhiepiscopiei Sibiului îi vizitează pe vârstnici la diferite ocazii, pentru a le aduce o bucurie şi un zâmbet.

„Pe tot parcursul acestei săptămâni, copiii au lucrat la felicitările oferite acum bătrânilor. Îi asigurăm pe bunicii de la Căminul de Vârstnici că sunt bunicii sufletelor noastre şi le dorim sănătate şi putere, asigurându-i de toată preţuirea şi devotamentul nostru. Anul acesta îi vom mai vizita pe vârstnici şi în preajma sărbătorii Naşterii Domnului”, ne-a spus educatoarea Luciana Rusu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

01 Octombrie 2015

Vizualizari: 115

Voteaza:

Ziua Internationala a Varstnicilor, sarbatorita la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE