Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox la Iasi

Crestinii ortodocsi sarbatoresc miercuri Intampinarea Domnului si Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox, care va fi sarbatorita in mod deosebit la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Galata din Iasi. Marti, dupa slujba Vecerniei, de la ora 18:00, va rula filmul rusesc ,,Preotul”, la finalul caruia vor avea loc mai multe comentarii pe marginea peliculei. Miercuri dimineata va fi savarsita Sfanta Liturghie iar dupa-amiaza se va oficia Vecernia, urmand ca la ora 18:00 sa inceapa simpozionul dedicat Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox. La final, corul tinerilor Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” va sustine un concert de muzica religioasa. “Consider ca aceasta zi a tineretului ortodox este foarte importanta, desi ea nu are un caracter sacru si nici nu face parte din calendarul Bisericii noastre.

In mod deosebit, in aceasta zi ne indreptam privirea spre Ortodoxia de maine reprezentata de tinerii zilelor nostre. Cu aceasta ocazie la biserica noastra ne-am straduit de cativa ani sa organizam activitati care in mod deosebit ii vizeaza pe tineri. Cel mai important lucru este ca organizam un simpozion in ziua de 2 februarie, manifestare ce are ca generic cuvintele Mantuitorului: <<Tie iti zic scoala-te>>. Am invitat mai multe parohii, preotii si tinerii pentru a fi prezenti si participanti activi la acest simpozion. In felul acesta nadajduim ca prin discutia ce va avea loc sa fim de folos tinerilor deoarece temele sunt foarte diversificate si au un areal foarte larg duhovnicesc”, a explicat pr. paroh Mircea Stoleriu.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox tinerii din parohia “Adormirea Maicii Domnului” au initiat un proiect caritabil care consta in oferirea de bani, alimente si medicamente celor aflati in suferinta, batranilor sau persoanelor nevoiase. “Programul dedicat acestei zile este benefic, deoarece traim intr-o lume cufundata in absurd. Tinerii ortodocsi insusi traiesc in aceasta lume care ii ademeneste in haosul ei. Aceasta zi mondiala a tineretului ortodox ii leaga pe toti tinerii ortodocsi din lume. Este o zi binevenita, in care ne indreptam atentia catre tineri, incercam sa-i facem constienti de credinta ortodoxa si de valorile ei”, a spus pr. paroh Mircea Stoleriu. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

.

01 Februarie 2011

Vizualizari: 287

Voteaza:

Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE