Ziua portilor deschise la bibliotecile Episcopiei Giurgiului

Ca si in anii precedenti, in data de 5 octombrie, Episcopia Giurgiului,prin intermediul Sectorului invatamant si Activitati cu Tineretul si cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie a organizat "Ziua portilor deschise la Bibliotecile Eparhiei ".

Astfel, odata cu implinirea a 19 ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Dumitru Staniloae, Biblioteca Centrului Eparhial pentru Copii si Tineret "Sfantul Ioan Valahul'' si Biblioteca Seminarului "Teoctist Patriarhul" din Giurgiu si-au deschis portile spre a primi in vizita tinerii scolilor si liceelor din Municipiul Giurgiu. Totodata incepand cu orele 16.00 ale aceleiasi zi, elevii claselor a X-a E si a X-a G, de la Colegiul National "Ion Maiorescu'', din Giurgiu au participat la o intalnire tematica in Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret "Sfantul Ioan Valahul''.

Intalnirea a debutat cu prezentarea vietii Parintelui Dumitru Staniloae, apoi a fost evidentiata activitatea sa de preot, teolog, profesor univeristar, dogmatist, traducator si scriitor roman.

La final, indrumati de doamna bibliotecara Cristescu Nicoleta, elevii au vizitat biblioteca Centrului Eparhial, imprumutand diverse carti dar si din cele ale Parintelui Dumitru Staniloae.

Elevii au ramas placut impresionati de puterea de lucru a Parintelui si de lumina pe care o raspandea celor din jurul sau, prin scrierile sale.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Pe aceeaşi temă

08 Octombrie 2012

Vizualizari: 185

Voteaza:

Ziua portilor deschise la bibliotecile Episcopiei Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE