Ziua portilor deschise la Centrul 'Sfantul Nectarie' din Cluj

Miercuri, 9 noiembrie 2011, cu ocazia pomenirii in Biserica Ortodoxa a Sfantului Nectarie, Centrul de ingrijiri paliative al Arhiepiscopiei Clujului, ocrotit de acest sfant, va organiza „Ziua portilor deschise”, toti cei doritori avand astfel ocazia sa viziteze cladirea, a carei constructie se afla la faza de executare a finisajelor.

Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul va oficia Sfanta Liturghie, dupa care, de la ora 13.00, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va savarsi slujba Acatistului Sfantului Nectarie. Centrul este situat pe strada Cernei f.n., Cluj-Napoca.

Centrul de ingrijiri paliative „Sfantul Nectarie”, proiect medico-social initiat de Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului, a fost infiintat pentru asigurarea si pastrarea calitatii si demnitatii vietii, prin ameliorarea suferintei bolnavilor oncologic aflati in faze avansate, precum si acordarea de suport social si spiritual pacientilor si familiilor acestora. Institutia va dispune de un ambulator de specialitate, o unitate hospice prevazuta cu 20 de paturi, precum si un centru de zi pentru adulti.

Aducerea cladirii pana la faza actuala a fost posibila cu precadere datorita donatiilor venite de la credinciosi si sponsori, care au inteles importanta unei astfel de institutii pentru semenii lor aflati in suferinta.

In vederea finalizarii lucrarilor s-au deschis doua conturi la Banca Transilvania Cluj:
Cont in RON: RO57BTRL01301205P1291801;
Cont in EURO: RO07BTRL01304205P12918XX.

Sursa: radiorenasterea.ro

07 Noiembrie 2011

Vizualizari: 158

Voteaza:

Ziua portilor deschise la Centrul 'Sfantul Nectarie' din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE