Influenta mass-media asupra religiei


Mass-media poate avea o influenta atat negativa cat si pozitiva asupra religiei. Influenta negativa asupra crestinilor apare atunci cand in diverse ziare si reviste apar diferite articole ce au un caracter instigator impotriva oamenilor de buna-credinta. De cele mai multe ori, televiziunile difuzeaza filme cu pronuntat caracter antimoral, pline de violenta si ura interumana, ce sunt promovate la rangul de exemple ce ar trebui urmate ca invataturi. Multi sunt cei care urmaresc astfel de filme, dupa care in subconstientul lor se creeaza dorinta de a face ceea ce au vazut, uitand ca in acele filme totul este fictiune. Influenta cea mai negativa se exercita asupra copiilor deoarece ei uitandu-se la filmele desenelor animate, vad cum personajele se bat, si apoi se ridica ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar cand incearca si ei acest lucru descopera ca nu este adevarat.

Cu ajutorul mediilor de informare vedem si auzim in fiecare zi cum in diverse locuri din lume se intampla fel de fel de intamplari groaznice in care faptuitorii sunt copii. Deoarece sunt mici si infantili ei nu realizeaza ca urmarile faptelor lor sunt pedepsite si detestate de societate, biserica si lege. Adesea este prea tarziu pentru a se mai indrepta ceva cand un copil needucat a savarsit o fapta reprobabila.

Mass-media are o influenta pozitiva in religie atunci cand, cu ajutorul ei se fac apeluri umanitare pentru a ajuta pe cei aflati in diferite nevoi, pentru construirea unor biserici si manastiri, pentru salvarea unor bolnavi de la moarte (pentru ca noi, crestinii, daca avem suflet mare si vointa ne alaturam si putem salva vieti, asa cum se aduna bani pentru oamenii care aveau nevoie de interventii chirurgicale costisitoare). Daca putem aduce o raza de bucurie cuiva, daca putem ajuta pe cineva necajit, daca putem face o vizita unui om bolnav sau singur, daca putem incalzi nadejdea intr-un suflet intristat sau daca putem incuraja pe cineva parasit de toti, sa o facem cu toata inima. Intru aceasta vom arata ca suntem ai lui Hristos, si ca, intr-adevar, Dumnezeu raspandeste prin iubirea noastra binecuvantarea Sa in lume.

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 2594

Voteaza:

Influenta mass-media asupra religiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE