Weekend atractiv la Muzeul Satului Dimitrie Gusti

 

In aceste zile, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti este in sarbatoare. Printr-o saptamana de manifestari diverse se aniverseaza sapte decenii de la inaugurarea, in l936, a Muzeului Satului Romanesc de la Sosea.


Evocari, filme documentare, lansari de carte, intalniri cu ansambluri folclorice si cu renumiti solisti de muzica populara, medalioane de mesteri populari din toata tara, si-au pus amprenta pe zilele de marti 16, miercuri 17, joi 18 mai. In cele ce urmeaza vom consemna cele mai atractive manifestari din zilele de week-end, atragand atentia asupra faptului ca in fiecare zi, intre orele10-19, este deschis un mare targ al mesterilor populari.


Din bogatul program al zilei de vineri, 19 mai, amintim prezente artistice prestigioase ca cele ale Muzicii reprezentative a Armatei (ora 11), ale Ansamblului Cununa Carpatilor al Centrului Cultural Tinerimea Romana (ora 16).

De asemenea, va fi lansat volumul II al Atlasului etnografic al Romaniei publicat la Editura Academiei (ora 12.30), vor fi prezenti, in sugestive medalioane, mesterul lemnar Florin Cramariuc din Suceava si mesterul olar din Harghita, Augustin Pall (ora 14).


In cea mai mare parte ziua de sambata, 20 mai, este dedicata diferitelor etnii ce convietuiesc pe pamant romanesc. In consecinta, nu vor lipsi cantece si dansuri turco-tatare, Ceardasul, cantece si jocuri ucrainene, parada costumului popular aroman, dansuri israeliene (orele 11-14.30). Ziua de sambata se va incheia printr-un consistent concert intitulat “O vedeta populara”, sustinut de cunoscuti solisti ai genului (ora 15).


Din programul ultimei zile a manifestarilor aniversare, duminica, 21 mai, amintim cateva atractive titluri: Pe Valea Goicenilor cu Ansamblul Marin Chiser din judetul Dolj (ora 11), Anotimpuri dragusene - cu grupul folcloric din comuna Dragus, jud. Brasov (ora 12), Din Tara de Sus - cu Ansamblul Strajancuta din jud. Suceava (ora 13), Intalnire musceleana - cu grupul de copii din Stanesti, comuna Corbi, jud. Arges (ora 14)

.

19 Mai 2006

Vizualizari: 1553

Voteaza:

Weekend atractiv la Muzeul Satului Dimitrie Gusti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE