Concert religios in pestera


Concert religios in pestera

Organizatorii evenimentului sunt membrii asociatiei ecologice Petro Aqua, care sustin ca prin acest mod incearca sa introduca locul acesta inedit in circuitul turistic.

Potrivit organizatorilor, locul evenimentului cultural este motivat de faptul ca Pestera Bolii ofera "conditii deosebite de acustica", iar interiorul a fost supranumit in perioada interbelica "Sala de concert si dans". "Prin aceste concerte de muzica corala "A Capella" vrem sa reluam actiunile culturale care se organizau in perioada interbelica, intr-o sala de spectacole cu totul neobisnuita.

Actiunea de astazi este dedicata zilei multietnicitatii si multiculturalitatii", declara Mihaela Ionescu, directorul Administratiei Parcului Gradistea-Muncelului. Concertul a fost sustinut de corul Catedralei Ortodoxe de la Orastie - ansamblu care a primit mai multe premii nationale si internationale -, de corul Bisericii Catolice din Petrosani si de cel al Forumului Democrat German.Pestera a fost luminata cu sute de lumanari. In cadrul manifestarii, intr-o incapere din pestera, a avut loc si un vernisaj de icoane pe sticla. "Vrem sa punem in valoare Pestera Bolii pentru a devenii un real punct turistic, iar prin astfel de manifestari, turistii castiga atat prin peisajele pe care le vad, cat si spiritual", declara Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petrosaniului.

Marius Mitrache

.

03 Mai 2008

Vizualizari: 358

Voteaza:

Concert religios in pestera 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE