Musulmanii cer crucificarea Papei

 

Suveranul Pontif primeste amenintari cu moartea.

Vaticanul a anuntat ieri lansarea unei ofensive diplomatice in vederea dezamorsarii crizei intervenite in relatiile cu lumea musulmana, dupa remarcile controversate privind "relele" aduse de islam ale Papei Benedict al XVI-lea.

In ciuda regretelor exprimate duminica de Suveranul Pontif, protestele au continuat ieri in numeroase tari musulmane, iar tonul declaratiilor devine tot mai violent.

Peste 100 de membri ai unei grupari radicale indoneziene, Frontul Aparatorilor Islamului, au manifestat ieri la Jakarta, unde demonstrantii au facut apel la "crucificarea Papei". "Cerem ca Papa sa prezinte scuze publice adresate musulmanilor", a declarat unul dintre organizatorii manifestatiei.

Un protest similar a avut loc in orasul irakian Basra, unde cei peste 500 de manifestanti au dat foc unei efigii a Papei Benedict al XVI-lea, precum si drapelelor germane si americane.

Aripa irakiana a al-Qaida a dat publicitatii un nou comunicat in care se afirma ca va raspunde cu sabia arogantei occidentalilor.

Celula al-Qaida din Irak a lansat un comunicat pe internet in care Papa Benedict al XVI-lea si intregul Occident "sunt condamnati sa piara".

Mesajul mai spune ca razboiul sfant se va opri doar atunci Islamul domina intreaga lume.

De asemenea, mesajul il acuza pe presedintele SUA, George W. Bush, ca a initiat "noile cruciade impotriva Islamului prin invadarea Afghanistanului si a Irakului".

Papa este numit "servitorul crucii" si acuzat ca ar fi aliatul lui Bush.

In acest vacarm de proteste a intervenit si conducatorul spiritual al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care vede in declaratiile Papei ultima veriga a unei "cruciade americano-sioniste contra islamului". Youssef Al-Qaradaoui, un influent lider religios din Qatar, a propus organizarea, vineri, a unei "zile a maniei", in timp ce militantii islamisti din Kasmirul indian au cerut organizarea unei greve.

.

18 Septembrie 2006

Vizualizari: 1951

Voteaza:

Musulmanii cer crucificarea Papei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE