Rugaciuni comune pentru Europa


Sosirea a peste 2.500 de invitati si participanti la a cea de-a treia Mare Adunare Ecumenica Europeana, care are loc in acest an la Sibiu Europeana, a pus pe jar autoritatile.

 

Chiar daca nu e organizator principal al evenimentului, mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, este preocupat de eveniment mai mult decat restul prelatilor romani, asta pentru ca este ca si gazda pentru o reuniune de acest gen, care are loc in premiera intr-o tara ortodoxa si din Estul Europei.

"Este foarte important, pentru ca toate bisericile din Europa au trimis reprezentanti de marca la Sibiu. Va fi pentru prima data cand se vor face rugaciuni comune, ceea ce este foarte important", spune IPS Streza.

Inaltul prelat a mai spus ca rugaciunile se fac simultan in engleza, franceza, germana, romana, dar si in alte limbi.

Mitropolitul Ardealului a mai confirmat si prezenta pe parcursul celor sase zile de Adunare Ecumenica Europeana, a presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu-Tariceanu, spunand ca "nu se putea ca doua dintre cele mai importante personalitati ale Romaniei la ora actuala sa lipseasca de la un astfel de eveniment".

Pentru cazarea participantilor s-au chletuit peste 400.000 de euro, bani ce provin de la Guvernul Romaniei, iar restul cheltuielilor sunt suportate de catre organizatori. Lucrarile adunarii vor fi deschise oficial astazi, de la ora 19.00, in Piata Mare din centrul Sibiului.

Paziti bine

Adunarea Ecumenica a pus pe jar si politia sibiana, care a mobilizat aproximativ 1.000 de persoane pentru asigurarea securitatii si bunei desfasurari a evenimentelor. A fost alcatuit chiar si un comandament special pentru Adunarea Ecumenica.

"In aceasta perioada, aproximativ 500 de efective din structurile Ministerului Internelor si Reformei Administrative, 100 cadre ale Politiei Comunitare, precum si voluntari ai serviciilor publice vor fi angrenati pentru buna desfasurare a celei de a 3-a Adunari Ecumenice Europene", spune Luciana Baltes, purtatoare de cuvint a IPJ Sibiu.

 

Dragos Popescu

 

 

.

03 Septembrie 2007

Vizualizari: 1068

Voteaza:

Rugaciuni comune pentru Europa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE