Catedrala Mantuirii Neamului are tot ce-i trebuie: bani, teren si protectie 'de sus'

 

Daca presedintele vrea, se face. Nici un proiect cultural din ultimii ani n-a „sarit randul” asa cum se intampla acum cu viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului. Nu s-a instalat bine noul ministru al Culturii, ca s-a si pus pe treaba, pentru urgentarea uriasului proiect agreat de presedintele Basescu.


Ieri dimineata, ministrul Culturii a avut o intalnire cu Patriarhul Teoctist, pentru a discuta despre demararea lucrarilor de constructie. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe nu a dat, insa, o data exacta la care ar putea incepe procesul propriu-zis, invocand formalitatile care ar mai fi ramas de indeplinit.

„E greu de spus cand vor incepe lucrarile. Trebuie sa facem proiecte, planuri. Dureaza mult si formalitatile de la Parlament. Nadajduiesc insa ca anul acesta vor fi demarate lucrarile”, a declarat Preafericitul Teoctist.

Chiar daca timpul in care va fi ridicat uriasul locas de cult este estimat la 3-6 ani, atat capul Bisericii Ortodoxe Romane, cat si seful Culturii intentioneaza sa sustina materializarea cat mai rapida a Catedralei. Adrian Iorgulescu este hotarat sa faca demersuri pentru a grabi discutiile din Camera Deputatilor care sa duca la rezolvarea chestiunilor de natura juridica.

Macar in ceea ce priveste amplasamentul Catedralei nu mai exista dubii: Ministerul Apararii Nationale si-a dat avizul de constructie, pentru o suprafata construibila de 6 hectare situata intre sediul sau si Palatul Parlamentului. Catedrala nu va depasi 10.000 m.p., dupa cum precizeaza preotul Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei, asa ca va ramane suficient spatiu pentru un parc. Nici banii nu par sa fie o problema: parintele Stoica declara ca „In momentul de fata, Patriarhia Romana are, fara probleme, fonduri pentru demararea lucrarilor”.

Acestea fiind date si existand protectie „de sus”, proiectul va fi finalizat in ritm alert. Iar daca va fi nevoie, cei abilitati vor obtine, probabil, unda verde si mai „de Sus”.

 

Diana Popescu

.

30 August 2005

Vizualizari: 294

Voteaza:

Catedrala Mantuirii Neamului are tot ce-i trebuie: bani, teren si protectie 'de sus' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE