Mitropolia Moldovei si Bucovinei cere cladirea Centrului Militar din Iasi pentru Radio Trinitas

 

Mitropolia Moldovei si Bucovinei vrea sa i se dea cladirea Centrului Militar din Iasi, situata in imediata vecinatate a Mitropoliei. Solicitarea e motivata de faptul ca este nevoie de un sediu al postului de radio Trinitas care, in prezent, emite de la Complexul Golia. Ansamblul monumental de aici, inclusiv celebrul turn, intra intr-un amplu proces de restaurare. De altfel, faimoasa biserica de la Manastirea Golia, care l-a impresionat si pe Petru cel Mare, cand acesta a vizitat Iasii, la invitatia lui Dimitrie Cantemir, se afla in lucru de vreo 20 de ani! Surse ale M.M.

B. sustin ca Ministerul Apararii s-ar fi aratat dispus sa mute Centrul Militar din strada Mitropoliei 10, unde functioneaza de mai multe decenii, intr-o alta cladire, pentru a raspunde solicitarii.

 

Conducerea Consiliului Judetean Iasi, caruia ii apartine cladirea din strada Mitropoliei, nu pare a fi dispusa sa renunte, cu atat mai mult cu cat este extrem de dificil de gasit un alt imobil in conditiile in care administratia locala are de rezolvat urgent problema locuintelor a peste 300 de familii, ramase fara acoperis deasupra capului, ca urmare a retrocedarilor la Legea 10 si a demolarilor unor cladiri vechi de pe patru strazi din centrul istoric al capitalei Moldovei.


Radio Trinitas este primul post de radio ortodox, infiintat dupa Revolutie, si e receptat in peste 70 la suta din teritoriul tarii. Administratia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei spune ca instalarea postului de radio in cladirea Centrului Militar ar usura transmiterea in direct a Sfintei Liturghii si a Vecerniei, scutind sistemul de relee si de cablu de eventuale intreruperi. (Constantin Coroiu)

.

25 Februarie 2007

Vizualizari: 1831

Voteaza:

Mitropolia Moldovei si Bucovinei cere cladirea Centrului Militar din Iasi pentru Radio Trinitas 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE