Papa Benedict al XVI-lea - Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj

 

Papa Benedict al XVI-lea - Doctor Honoris Causa al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj

Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj a acordat cel mai inalt titlu, acela de Doctor Honoris Causa, Papei Benedict al XVI-lea, titlu inmanat Cardinalului Zenon Grocholewski. Cardinalul, prefect al Congregatiei pentru Educatia Catolica, a fost prezent la conferinta internationala "A trai in adevar.

Fundamente conceptuale pentru o societate luminata si constructia europeana", desfasurata la universitatea clujeana. Alaturi de Eminenta Sa au fost prezenti la dezbateri personalitati de prim rang din lumea teologiei, a filosofiei, a istoriei sau a politicii. Temele dezbaterilor au fost "Temeiurile si necesitatea valorilor ferme", "Locul religiei si al Lui Dumnezeu in viata culturala actuala", sau "Stiinta si religie astazi - coabitare sau conflict".

Eminenta Sa a participat si la dezvelirea placii consacrate aniversarii a 425 de ani de la infiintarea Colegiului iezuit, in 1581, si a vizitat Facultatile de Teologie Ortodoxa, Romano-Catolica, Greco-Catolica si expozitia de Cercetari Teologice ale UBB. Cardinalul Zenon Grocholewski s-a nascut in 1939 si a fost hirotonit preot in 1963. In 1998 a fost numit prefect al Curiei Romane, pentru ca, un an mai tarziu, sa i se incredinteze Prefectura pentru Educatia Catolica. (E.L.)

.

19 Septembrie 2007

Vizualizari: 966

Voteaza:

Papa Benedict al XVI-lea - Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE