Raspopitul Corogeanu si cele 4 foste calugarite ridica o manastire in Vaslui

 

Daniel Petru Corogeanu, caterisitul de la Tanacu, pacatuieste din nou. In raspar cu interdictia Episcopiei Husilor de a sluji sau de a pastori vreo alta obste monahala, judecat ca a schingiuit o maicuta intr-un asa-zis ritual de exorcizare, raspopitul isi inalta propria manastire, pastorind cele patru calugarite cu care este judecat. "Parintelul", dupa dezmierdul putinilor adepti, nu spune despre semeata cladire din marginea Portariului (comuna Zapodeni, Vaslui) ca ar fi biserica sau vreun asezamant monahal. "Este casa unui credincios care s-a oferit, din dragoste, sa ne gazduiasca un timp pana se termina procesul, cand Episcopia se va hotari ce sa faca cu noi, daca ne va primi lavreo manastire sau nu.

 

Nu este vorba de o alta biserica, de o casa de rugaciune, nu este vorba de o secta, nici de o despartire de Biserica.

Este vorba de o casa, un loc unde sa stam sub un acoperis, unde sa ne pregatim in liniste pana se va termina procesul. Daca Biserica nu ne va mai accepta, fiecare se va duce la casa lui, ca deja ne-am saturat de atata balamuc care s-a facut. Eu poate o sa raman in casa bunicii la Portari, poate o sa ma duc in munti, poate o sa ma fac pustnic", a marturisit smerit fostul preot-fotbalist, care-si spune "Daniel Pacatosu'".

Oamenii locului, mai cu seama cei din Portari, vorbesc deschis ca in pustnicie, dincolo de "zare", se inalta acum casa de rugaciuni a "Parintelului".

Nici vorba de vreo casa de vacanta, asa cum apare, din 28 august, in scriptele Primariei Zapodeniului, casa asezata intre povarnisuri chiar in buza padurii. Casa de vacanta ar fi a lui Dan Agafitei, din Muntenii de Sus (patron al unei firme de constructii in Italia). Invesmantate inca in rasa, cele patru calugarite pe care Biserica le-a depus din monahism la scurt timp dupa moartea violenta a Irinei Cornici (23 de ani) robotesc in preajma imobilului, aflat - in nici 3 saptamani de la autorizare - la acoperis.

Cladirii pare sa ii lipseasca doar turla. Se lucreaza de zor la gard, proprietatea fiind in acte de 250 de metri. Mesterii care trudesc zi-lumina sunt fanatici adepti ai lui Corogeanu. De pe acoperis, ca dintr-un foisor militar, acestia privesc mereu in zare si dau alarma daca vreo masina, vreo bicicleta sau vreun muritor se apropie cu pasul de proprietate. Doar atunci, "dirigintele" santierului - Corogeanu (cu sutana, caruia pare sa ii lipseasca doar patrafirul) - suie degraba la bordul unei Dacii rosii si pleaca cu demaraj spre refugiul din Muntenii de Sus (gazduit de parintii unei caterisite, Nicoleta Arcalianu), tinand legatura prin telefonul mobil cu adeptii ramasi in santier.

La sol, santierul este pazit cu strasnicie de un ins vizibil habotnic, de ale carui oglinzi, la stravechea motocicleta, atarna cruci. Daca cineva reuseste sa ajunga langa betoniera care amesteca fara ragaz ciment, curiosul este inconjurat, gata de a fi linsat. Corneliu Barladeanu, episcopul-vicar al Episcopiei Husilor, confirma ca superiorii ierarhici nu au dat dezlegare si binecuvantare lui Daniel Petru Corogeanu sa inalte vreun lacas de cult.

"Cei cinci sunt cazuri patologice, nu pot face nimic altceva decat ce le este interzis", a rostit taios clericul husean.

 

Gabriela Dobos

.

23 Septembrie 2006

Vizualizari: 2192

Voteaza:

Raspopitul Corogeanu si cele 4 foste calugarite ridica o manastire in Vaslui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE