Solidaritate - Tot saracii doneaza.


La Craiova, tot saracii au facut si promis donatii mai insemnate. Un singur director de serviciu descentralizat, Manu Costache de la Garda de Mediu, a anuntat ca doneaza cinci milioane de lei din salariul sau pentru sinistrati. Ceilalti directori s-au multumit a promite ca vor strange diverse sume de bani – majoritatea infime – de la subalterni. Nici firmele mari nu s-au inghesuit sa faca donatii insemnate, acestea venind tot din partea unor societati comerciale relativ mici. Cat despre politicienii locali si centrali, acestia au folosit prilejul donatiilor pentru a-si face campanie electorala sau a-si critica adversarii in fata sinistratilor.

In fine, la Dolj se preconizeaza a fi stransi doua miliarde de lei vechi pentru sinistrati, constand in materiale de constructii, alimente, imbracaminte si bani.


IASI
. Spitalul de Recuperare din Iasi a donat cateva zeci de paturi, 8 paturi si 11 saltele. Unitatea medicala este dispusa sa ofere spitalizare gratuita pentru sinistratii din Vrancea, Galati si Bacau care au nevoie de ajutor. Si angajatii Directiei Generale de Finante au oferit alimente, apa si haine. Biserica a inceput imediat dupa aparitia vestilor privind inundatiile din sudul Moldovei o campanie de sensibilizare a enoriasilor. Numai la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din cartierul Galata, credinciosii au adus, in cateva zile, saci cu haine si peste 15 milioane de lei. Ca de obicei, oamenii de rand au fost primii care au sarit in ajutorul semenilor loviti de soarta. Iesenii s-au indreptat catre punctele de colectare pentru a oferi tot ce le prisoseste. Transporturile cu ajutoare dinspre Iasi catre zonele afectate pleaca in permanenta. Iasiul a trimis deja in zona afectata de inundatii cateva tone de apa, mancare si haine. (Mirela Cimpoi, Cristian Vasilcoiu)

.

18 Iulie 2005

Vizualizari: 1103

Voteaza:

Solidaritate - Tot saracii doneaza. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE