Expozitie de pictura la Biblioteca Gheorghe Asachi din Iasi

Biblioteca Judeteana „Gheorghe Asachi“ din Iasi este, in aceasta perioada, gazda unei expozitii itinerante de pictura religioasa, si nu numai, a elevilor din Romania si din Republica Moldova. Este vorba de o serie de lucrari realizate in cadrul Taberei „Acasa la noi“, organizata de Despartamantul Mihail Kogalniceanu din Iasi, ce a fost gazduita, in aceasta vara, la Neamt, prin grija Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

In total, peste 30 de lucrari sunt panotate la Iasi, fiind vorba, in general, despre elevii care au obtinut primele locuri in competitie.

„Lucrarile micilor artisti plastici au fost realizate in cadrul taberei organizate la Neamt de Despartamantul Mihail Kogalniceanu al Asociatiei Astra din Iasi, prin grija Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Picturile au fost expuse si la Bucuresti, iar in momentul de fata pot fi vizitate la Iasi, intrarea fiind libera.

Sunt lucrari bune, unde se vede deja ca este vorba de niste mici artisti, nu doar de niste elevi“, a explicat poetul Valentin Talpalaru, cel care a prezentat expozitia.

Expozitia micilor artisti a fost inspirata si realizata de profesorul Mihai Zait, de la Scoala „B. P. Hasdeu“ din Iasi. Au expus elevii de la Scoala nr. 52, Chisinau, Liceul teoretic „Boris Danga“, Criuleni, si Scoala „B. P. Hasdeu“, Iasi.

Sursa:mmb.ro

.

24 Noiembrie 2009

Vizualizari: 249

Voteaza:

Expozitie de pictura la Biblioteca Gheorghe Asachi din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE