Hrana pentru pelerini pe timpul sarbatorilor dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva

Biroul de Asistenta Sociala „Diaconia“ al Centrului Eparhial Iasi va derula, in perioada hramului „Sf. Cuv. Parascheva“, Proiectul „Hrana pentru pelerini“. Timp de trei zile, voluntari de la doua licee din Iasi vor imparti pachete si ceai pentru credinciosii care se vor aseza la rand pentru a se inchina moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sfantului Vasile cel Mare.

Pelerinii care vor veni la sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva vor primi din partea voluntarilor Biroului de Asistenta Sociala „Diaconia“ pachete cu alimente si ceai cald.

Proiectul se desfasoara in ultimii ani cu sprijinul sponsorilor, care au dorit sa fie aproape de cei care ajung sa stea la rand si cate 24 de ore, pentru a se inchina sfintelor moaste.

Anul acesta, 80 de voluntari de la Liceul „Vasile Alecsandri“ din Iasi si de la Colegiul Tehnic „I. C. Stefanescu“ din Iasi vor sprijini aceasta actiune. „In fiecare an, proiectul s-a dezvoltat prin faptul ca mai multe persoane s-au prins in aceasta «hora» de ajutorare a semenilor. Rezultatele au fost cele asteptate sau chiar peste asteptari. Nadajduim ca si anul acesta, cu prilejul sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva, sa ne indeplinim dorinta noastra, aceea de a asigura pachete cu alimente si ceai cald pentru un numar de pelerini care vor astepta ore intregi pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sfantului Vasile cel Mare. Venim in sprijinul pelerinilor pentru a le da un suport si pentru a-i felicita pentru curajul lor. Cu toate ca unii crestini vin de departe, se asaza la rand cu smerenie, petrecand in rugaciune si dand slava lui Dumnezeu pentru ca au ajuns inca o data in cetatea Iasului pentru a se inchina sfintelor moaste“, a declarat pr. Mihai Prodan, inspector in cadrul Sectorului social-filantropic „Diaconia“ al Centrului Eparhial Iasi.

Biroul de Asistenta Sociala din cadrul Sectorului „Diaconia“ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a venit in sprijinul sinistratilor de la Radauti-Prut, care au suferit de pe urma inundatiilor din anul 2008, dar si al celor din parohia Bals, Protopopiatul Pascani, care au ramas fara acoperis si care au primit anul acesta din partea Centrului Eparhial suma de 14 mii de lei. Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, din luna februarie a acestui an, Biroul de Asistenta Sociala „Diaconia“ al Centrului Eparhial Iasi, impreuna cu SC Selgros Iasi, deruleaza Proiectul „Masa Bucuriei“, care consta in oferirea de produse alimentare si nealimentare de catre Magazinul Selgros Iasi, spre a fi folosite in scop social. De buna desfasurare a proiectului se ocupa echipa Biroului de Asistenta Sociala „Diaconia“ a Centrului Eparhial Iasi, care asigura preluarea produselor, transportul si distribuirea acestora la beneficiari. Tot in cadrul „Diaconiei“ este in desfasurare Proiectul „Vreau la liceu“, care isi propune sa sustina la studii elevi din mediul rural care au rezultate bune la invatatura si care nu isi permit sa-si continue studiile. In prezent sunt sase copii care beneficiaza de acest proiect, banii provenind din bugetul Sectorului social-filantropic si din sponsorizari. „Dupa ce se realizeaza o selectie a cazurilor ce apar in urma solicitarilor venite, beneficiarii sunt sprijiniti financiar in urma unei anchete sociale. Ajutorul pe care Biroul de Asistenta Sociala al «Diaconiei» il ofera este unul de urgenta, care acopera problemele strict legate de alimentatie, medicamente etc.“, a spus Lacramioara Paduret, coordonator in cadrul Biroului de Asistenta Sociala „Diaconia“.

Persoanele care vor sa sprijine Proiectul „Hrana pentru pelerini“ pot veni la sediul „Diaconia“, aflat pe str. Costache Negri din Iasi, langa Biserica „Sfantul Sava“, sau pot obtine informatii la tel. 0332.456.021. „Pentru ca ne pregatim cu totii de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, invitam pe toti sponsorii sa sprijine actiunile sociale din aceste zile, mai ales anul acesta, cand il sarbatorim pe Sfantul Vasile cel Mare si pe ceilalti Sfinti Capadocieni. Intrucat Sfantul Vasile cel Mare ramane pentru noi un model in asistenta sociala, mai mult ca oricand suntem chemati sa fim milostivi si sa iubim pe semenii nostri“, a indemnat pr. Mihai Prodan.

Sursa: mmb.ro

.

08 Octombrie 2009

Vizualizari: 273

Voteaza:

Hrana pentru pelerini pe timpul sarbatorilor dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE