In Ajunul Inaltarii Sfintei Cruci va avea loc Pelerinajul - La colina Sfintei Cruci


Cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel - Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Arhiepiscopia Iasilor organizeaza in aceasta seara (13 septembrie 2006) Pelerinaj 'La colina Sfintei Cruci' in localitatea Paun, aflata in apropierea Municipiului Iasi.

Pelerinajul 'La colina Sfintei Cruci' va incepe la ora 20.00 si va cuprinde urmatorul traseu: de la Biserica 'Inaltarea Sfintei Cruci' (din Paun) la Crucea de 40m inaltata de curand in localitatea Paun.

La Pelerinajul 'La colina Sfintei Cruci' va participa si Inalt Prea Sfintitul Daniel - Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care va tine un cuvant de invatatura.

Pelerinajul va fi precedat de slujba Privegherii la sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci ce va fi oficiata la Biserica 'Inaltarea Sfintei Cruci' din Paun incepand cu ora 17.

00.

In cadrul acestui pelerinaj se va citi Acatistul 'Sfintei Cruci'. La finalul pelerinajului, langa Crucea inaltata pe Dealul Paun va avea loc un Concert de cantari inchinate Sfintei Cruci.

Mai multe detalii am aflat de la Parintele Diacon Gheorghe Mihaila - referent in cadrul Sectorului 'Biserica si Societatea' al Arhiepiscopiei Iasilor: 'Arhiepiscopia Iasilor organizeaza Pelerinajul 'La colina Sfintei Cruci' in localitatea Paun din apropierea Municipiului Iasi. Traseul va fi de la Biserica 'Inaltarea Sfintei Cruci' din Paun pana la Crucea de 40m inaltata de curand in localitatea Paun. Pelerinajul va incepe la ora 20.00 si va fi urmat de un cuvant de invatatura al Inalt Prea Sfintitului Daniel - Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. In program este un Concert de cantari inchinate Sfintei Cruci, concert care va avea loc in jurul focului de tabara. Acest concert va fi sustinut de clerici, monahi si monahii, precum si de tineri ascoreni - membri ai Asociatiei Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania (ASCOR) - filiala Iasi si membri ai Asociatiei 'Oastea Domnului'. De asemenea, va avea loc si un picnic numit de Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei 'Hrana pelerinului', picnic care va fi oferit de Parohia 'Inaltarea Sfintei Cruci' - Paun, Parohia 'Inaltarea Sfintei Cruci' - Iasi.'

Parintele Diacon Gheorghe Mihaila a mentionat si modalitatile in care credinciosii care vor dori sa participe la pelerinajul din aceasta seara pot ajunge in localitatea Paun: 'Toti crestinii ortodocsi sunt invitati sa participe, in Ajunul sarbatorii 'Inaltarea Sfintei Cruci', incepand cu ora 20.00, la Pelerinajul 'La colina Sfintei Cruci' in localitatea Paun. Credinciosii doritori de participare la Pelerinajul 'La colina Sfintei Cruci' pot ajunge cu usurinta in localitatea Paun: ei vor avea posibilitatea de a ajunge la Biserica 'Inaltarea Sfintei Cruci' din localitatea Paun fie cu maxi-taxi Nr. 34 care pleaca din statia Podu Ros - 1001 Articole, fie cu doua autocare, puse la dispozitie de Fratia Ortodoxa Romana - filiala Iasi si Directia Judeteana pentru Tineret - Iasi, cu urmatoarele puncte de intalnire: Catedrala Mitropolitana - orele 17.30 si 18.30, si Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Barboi - orele 17.30 si 18.30.'

.

12 Septembrie 2006

Vizualizari: 2071

Voteaza:

In Ajunul Inaltarii Sfintei Cruci va avea loc Pelerinajul - La colina Sfintei Cruci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE