Astazi, regizorul si actorul Dan Puric va conferentia la Alba Iulia

 

Joi 29 Martie 2007, incepand cu ora 18, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia va avea loc ultima conferinta duhovniceasca din cadrul Serilor Duhovnicesti organizate de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia, in Sfantul si Marele Post.

Aceasta conferinta va fi sustinuta de actorul si regizorul Dan Puric de la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti, tema conferintei fiind "Omul frumos".


Dan Puric este unul dintre semnatarii petitiei Civic Media pentru apararea icoanelor si a simbolurilor religioase.Despre motivul pentru care a semnat petitia, Dan Puric, declara in cotidianul Ziua: "Am dorit sa semnez aceasta petitie pentru ca nu mai fac parte din membrii UTC din 1989. Stiu ca in 1947 s-au scos icoanele din scoli si s-a pus in loc fotografia lui Stalin. Sa-mi spuna si mie acum ce fotografie urmeaza sa se puna? Daca se renunta la crestinism si la ortodoxie ce urmeaza? De aceea, semnarea petitiei este un act de bun simt normal, firesc, care n-are legatura cu speculatiile pe care le fac unii oameni, ca jignesti alte comunitati. Eu nu am vazut musulmani jigniti in Romania ca exista ortodoxie. Astea sunt probleme de tip occidental. Nu trebuie sa luam problemele de tip occidental si sa le clonam in Romania. Noi ne-am inteles dintotdeauna perfect cu celelalte comunitati, traim intr-un deplin respect cu ceilalti, si atunci, speculatii de genul asta nu isi au rostul. Deocamdata, la mine in casa trebuie sa fiu ca la mine in casa. E o chestie normala. Cred ca demersul CNCD are doar o dimensiune patologica din partea celor care vor acest lucru, sa elimine simbolurile religioase."

.

28 Martie 2007

Vizualizari: 2640

Voteaza:

Astazi, regizorul si actorul Dan Puric va conferentia la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE