Cartea - o jertfa pe altarul cunoasterii

  
Atrasi de oferta bogata de carte si de reducerile de preturi anuntate, peste 1. 300 de craioveni au trecut inca din prima zi, pragul Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova, care gazduieste, pana sambata 4 martie a.c., cea de-a V-a editie a Targului GAUDEAMUS. Importante personalitati ale vietii culturale romanesti, invitate la "Zilele Marin Sorescu", s-au aflat ieri, alaturi de oficialitatile locale si judetene, la deschiderea oficiala: acad.

Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, acad. Mihai Cimpoi, din Republica Moldova, poetul Grigore Vieru, criticul literar Mihai Ungheanu s.a.

IPS Parintelui Mitropolit Teofan l-a delegat pentru a participa la deschiderea oficiala a Targului, din partea Mitropoliei Olteniei, pe parintele Sever Negrescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. In cuvantul rostit la aceasta manifestare, parintele Sever Negrescu a spus printre altele: "Ma uit la fiecare carte noua ca Avraam la Isaac pe cand se pregatea sa-l injunghie: Te voi sacrifica si eu, pe aceste cateva vreascuri ale cunoasterii. Am gasit potrivite aceste cuvinte ale marelui Marin Sorescu, deoarece cred ca ele exprima substanta momentului in care ne aflam. Dincolo de orice, consideram cartea ca fiind o jertfa - poate prima, poate ultima, poate unica - adusa pe altarul cunoasterii. Intre a sti, a cunoaste si a intelege, veriga se numeste tot carte. Daca ea va disparea, cu siguranta oamenii vor continua sa stie, vor continua sa inteleaga, dar vor inceta in a se recunoaste ca fiind oameni".

.

28 Februarie 2006

Vizualizari: 1906

Voteaza:

Cartea - o jertfa pe altarul cunoasterii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE