Oaspeti francezi la Mitropolia Olteniei


O delegatie a Asociatiei de prietenie romno- franceze din Chartre de Bretagne, localitate infratita cu localitatea Sarata - Calarasi, judetul Dolj, se afla de cteva zile in Romnia. Delegatia, compusa din Jean Bassez, presedintele asociatiei, Remy Rauxelle, fostul presedinte si viceprimarul din Chartre, Jean Martinez, a fost astazi in vizita la Mitropolia Olteniei.

Parintele paroh Mihail Marin din Sarata, cel care a insotit delegatia franceza la Mitropolia Olteniei, a declarat pentru postul de radio Logos „Sarata facea parte din localitatile care trebuiau demolate inainte de 1989. Imediat dupa Revolutie, francezii au dat telefon la Sarata sa vada daca localitatea mai exista si au ramas surprinsi ca in sat nu exista dect un singur post telefonic si primul lucru pe care l-au facut, cnd au venit prima data la Sarata, a fost sa instaleze aici o centrala telefonica cu 300 de numere. De asemenea, la inceputul colaborarii noastre, inca nu incepusem lucrarile de construire a bisericii din Sarata, iar prietenii nostri francezi, auzind de intentiile noastre, au fost primii care au contribuit cu bani la ridicarea acesteia.

Astazi cnd vin la noi, primul lucru pe care il fac este sa intre in biserica pentru rugaciune si tare se bucura ca au putut contribui si ei la ridicarea acesteia. În cei 16 ani de colaborare relatiile dintre noi s-au consolidat iar vizitele au devenit reciproce.” 

.

21 Iunie 2006

Vizualizari: 1966

Voteaza:

Oaspeti francezi la Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE