Procesiune cu Sfinte Moaste la Craiova, pentru cinstirea Ocrotitorului spiritual

 

In ajunul praznicului Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, mii de credinciosi craioveni au participat la procesiunea cu Sfintele Moaste aflate in Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova, pe strazile centrale ale orasului. Sfintele Moaste ale Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, ale Sfintei Mucenite Tatiana si Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah, au fost insotite de sobor arhieresc, de preoti, diaconi, monahi si credinciosi laici pe traseul: Catedrala - Biserica "Sfantul Gheorghe Vechi" - Universitate - Prefectura - Catedrala.

La intoarcere, Sfintele Moaste au fost depuse pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane, pentru a putea fi cinstite si inchinate de toti credinciosii prezenti la acest moment de sarbatoare crestina, iar soborul de arhierei, preoti si diaconi au savarsit, la ceas de seara, Acatistul Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir. Procesiunea cu Sfintele Moaste a fost precedata de savarsirea slujbei Vecerniei, incepand cu ora 16.30.Momentele liturgice au fost oficiate de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, impreuna cu PS Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, ierarhii Sinodului Mitropolitan (PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, PS Gurie Gorjeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, PS Irineu Slatineanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ramnicului), preoti si diaconi din Arhiepiscopia Craiovei.

Procesiunea cu Sfintele Moaste reprezinta un popas duhovnicesc in atmosfera de sarbatoare a Zilelor Craiovei (23 - 29 octombrie), sarbatoare prilejuita de cinstirea, Ocrotitorul orasului Craiova si al Catedralei Mitropolitane, Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

In ziua praznicului, 26 octombrie, Sfanta Liturghie a fost oficiata in Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova, de catre IPS Parinte Mitropolit Teofan, impreuna cu acelasi sobor de arhierei, preoti si diaconi.

 

.

26 Octombrie 2006

Vizualizari: 2629

Voteaza:

Procesiune cu Sfinte Moaste la Craiova, pentru cinstirea Ocrotitorului spiritual 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE