Program de asistenta religioasa si sociala pentru persoanele sinistrate din judetul Dolj

 

Arhiepiscopia Craiovei

 

Biroul de presa

 

 

Comunicat de presa

 
In cadrul campaniei de ajutorare a persoanelor sinistrate din sudul judetului Dolj, Arhiepiscopia Craiovei deruleaza incepand cu data de 3 mai 2006, cea de-a doua componenta a acestei campanii umanitare care consta intr-un “Program de asistenta religioasa si sociala pentru persoanele afectate de inundatii din judetul Dolj”.

 
Programul initiat si desfasurat de Arhiepiscopia Craiovei urmareste sprijinirea intr-un mod individualizat a persoanelor afectate de inundatii, pentru a raspunde cat mai operativ si eficient la nevoile personale identificate.

 
In acest scop, va fi instalat cate un cort in taberele de refugiati din localitatile Rast si Goicea, unde va fi asigurata o prezenta zilnica, intre orele 09.00-19.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

O echipa mobila, compusa dintr-un asistent social si preotul paroh, va efectua zilnic anchete sociale pentru persoanele dislocate in tabara, in vederea identificarii de nevoi punctuale si individualizate.

 

Se va raspunde cu prioritate unor nevoi speciale ale familiilor cu multi copii, batranilor, persoanelor bolnave etc.

 
La cortul instalat in cele doua tabere de refugiati, vor fi oferite informatii solicitate de refugiati in legatura cu programul social si liturgic desfasurat de Arhiepiscopia Craiovei si se va media obtinerea de catre refugiati a unor informatii sau sprijin concret din partea autoritatilor statului sau a organizatiilor neguvernamentele prezente in zona.

 
Pentru celelalte localitati afectate de inundatii, unde nu sunt tabere speciale amenajate - Bistret, Macesu, Carna, Bechet, Negoi s.a., cat si pentru alte locatii unde se afla persoane refugiate, preotii din aceste zone, sub coordonarea Protoieriilor Bailesti si Craiova Sud si cu sprijinul asistentilor sociali ai Arhiepiscopiei Craiovei, vor identifica nevoile imediate ale persoanelor sinistrate si vor incerca sa raspunda acestora.

 
In programul initiat de Arhiepiscopia Craiovei este prevazuta si posibilitatea ca, acolo unde se considera oportun, sa fie organizate pelerinaje cu persoane din taberele de refugiati, la diferite manastiri din eparhie: Stramba-Jiu, Tismana, Polovragi, Lainici s.a. Aceste pelerinaje vor viza indeosebi copiii si tinerii din aceste tabere, care vor participa si la alte activitati recreative (teatru de papusi, diverse spectacole).

 
Din punct de vedere liturgic, programul prevede ca in corturile de rugaciune de la Rast si Goicea sa se asigure oficierea Sfintei Liturghii in fiecare zi de duminica si de sarbatoare, de catre preotii de la parohiile locale si de la alte parohii din Arhiepiscopia Craiovei.

 

 

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei

 

 

Persoane de contact:

 

Cristian Chiriac - consilier social,

 

Mobil: 0788.267.597

 

Tel. fix: 0251.533.019 - Biroul de Asistenta Sociala al Arhiepiscopiei Craiovei

 

 

 

Gheorghe Cioiu - Biroul de presa

 

Mobil: 0788.240.990

 

.

04 Mai 2006

Vizualizari: 1942

Voteaza:

Program de asistenta religioasa si sociala pentru persoanele sinistrate din judetul Dolj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE