Asaltul hinduismului asupra crestinismului

 
Puterea zeilor pagani
„Toti dumnezeii neamurilor sunt idoli.“ (Psalm 95,5)

Articolul urmator se bazeaza pe experienta unei femei care, dupa ce a urmat liceul intr-o manastire romano-catolica si a practicat hinduismul timp de douazeci de ani, s-a convertit, prin mila lui Dumnezeu, la Credinta Ortodoxa, aflnd in ortodoxie limanul cautarilor sale

Ea este in prezent membra a Bisericii Ruse din Exil. Fie ca marturia ei sa deschida inimile acelor crestini ortodocsi tentati sa-i urmeze pe teologii modernisti, care isi fac acum aparitia pna si in Biserica Ortodoxa, si care intra orbeste „in dialog“ cu insisi vrajitorii cultelor neopagne, care asalteaza Biserica lui Hristos, alaturndu-se astfel lor in inchinarea chiar la dumnezeii pagnilor.

Atractia hinduismului

Aveam doar saisprezece ani cnd doua evenimente au schimbat cursul vietii mele. Unul a fost cnd am luat hotarrea sa urmez liceul la manastirea catolica dominicana din San Rafael (California), in care am aflat prima data despre crestinism! Al doilea a fost cand, in cursul aceluiasi an, am facut cunostinta si cu hinduismul, in persoana unui calugar hindus, un anume swami, care in scurt timp mi-a devenit guru (invatator).

A inceput atunci o batalie de care nu aveam sa-mi dau seama dect douazeci de ani mai trziu.
          
La manastire ne invatau adevarurile crestine de baza. Si in ele sta taria celor smeriti, dar si poticnirea pentru cei mndri. Adevarat a scris Sfantul Apostol Iacob: „Dumnezeu celor mndri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har“ (4,6). Si cu adevarat eram mndra! Nu voiam sa accept pacatul stramosesc si nici existenta iadului. Ma certam tot timpul, aducnd argumente impotriva lor. O sora dominicana foarte blanda de acolo mi-a spus lucrul cel mai important de care aveam nevoie: „Roaga-te sa ti se dea darul credintei“.
          
Dar invatatura acelui swami se intarise deja asupra mea si mi se parea culmea degradarii sa ma rog cuiva pentru ceva, chiar daca acel cineva era Dumnezeu. Abia mult mai trziu mi-am amintit de cuvintele ei. Dupa ani indelungati, acea samnta a credintei crestine a rodit in mine din mijlocul unui ocean nesfrsit de disperare.
          
Cu timpul, la liceu mi-au descoperit ce fel de carti citeam, chiar daca le inveleam in coperti ca sa nu atraga atentia. Citeam Bhagavad Gita, Upanisadele, Vedantasara, Ashtavakra Samhita. Nu ma indoiesc ca surorile credeau ca toate acestea imi vor trece, asa cum trec, in general, mofturile intelectuale ale adolescentilor. Dar una dintre ele mi-a spus intr-o zi adevarul in fata, un adevar foarte neplacut, pe care rareori il mai auzim rostit astazi. Mi-a spus ca o sa ma duc in iad daca ma prinde moartea in hinduism, mai ales dupa ce am cunoscut adevarul crestinismului.
          
Sfntul Apostol Petru spune: „Ceea ce te biruieste, aceea te si stapneste. Caci daca dupa ce au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mntuitorului nostru Iisus Hristos, iarasi se incurca in acestea, ei sunt invinsi. Li s-au facut cele de pe urma mai rele dect cele dinti.
Caci mai bine era pentru ei sa nu fi cunoscut calea dreptatii, dect, dupa ce au cunoscut-o, sa se intoarca de la porunca sfnta, data lor“ (II Petru 2,19-21).
 
Alina VOICULESCU

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 1017

Voteaza:

Asaltul hinduismului asupra crestinismului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE