COMUNICAT DE PRESA: Decretul 410/1959 privind reglementarea vietii monahale. Context istoric si consecinte defavorabile Bisericii

Miercuri, 18 noiembrie 2009, orele 9.00, in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, va avea loc sedinta comemorativa a Permanentei Consiliului National Bisericesc cu tema Decretul 410/1959 privind reglementarea vietii monahale. Context istoric si consecinte defavorabile Bisericii.

Vor sustine comunicari pe aceasta tema P.C. Preot Jurist Ionut Corduneanu, Consilier patriarhal, Cancelaria Sfântului Sinod, Oficiul-Juridic, Domnul Dr. George Enache, istoric, si Domnul Adrian Nicolae Petcu, istoric.

Organizata la implinirea a 50 de ani de la emiterea nefastului act normativ, sedinta comemorativa a Permanentei Consiliului National Bisericesc constituie un memorial de cinstire al victimelor decretului 410/1959, un moment de evocare si rugaciune.

La incheierea sedintei, va fi inaltata o rugaciune de pomenire pentru odihna sufletelor calugarilor si calugaritelor care, desi au fost atunci exclusi din manastiri, au ramas fideli vocatiei lor monahale si au revenit in manastire când contextul istoric le-a permis.

Sa ne rugam lui Dumnezeu ca astfel de persecutii sa nu se mai repete, iar viata duhovniceasca sa se intensifice pentru ca manastirile sa nu-si piarda acum vietuitorii din cauza altei incercari si anume secularizarea ca degradare a vietii duhovnicesti.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

18 Noiembrie 2009

Vizualizari: 278

Voteaza:

COMUNICAT DE PRESA: Decretul 410/1959 privind reglementarea vietii monahale. Context istoric si consecinte defavorabile Bisericii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE