Comunicat de presa - lucrarile anuale ale Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor

 

Marti, 23 ianuarie a.c., la Resedinta Patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, s-au desfasurat lucrarile anuale ale Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor, in care a fost analizata activitatea desfasurata in parohiile si manastirile Eparhiei sub aspect organizatoric-administrativ, pastoral, social si filantropic, viata monahala, invatamant teologic, patrimoniu cultural-bisericesc, activitate editoriala, restaurari si construiri de noi lacasuri de cult.

 

S-a luat, de asemenea, cunostinta de sumele care s-au strans prin contributia credinciosilor si clerului pentru activitatile filantropice, in valoare de 2.394.

161 RON, de care au beneficiat 5589 familii, 7535 copii si 20195 batrani, inclusi in cele 93 de programe sociale ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

 

Membrii Adunarii Eparhiale adreseaza multumiri preotilor si credinciosilor pentru rezultatul colectei in vederea ajutorarii victimelor inundatiilor din primavara anului 2006, in suma de 140.300 RON, si cer tuturor slujitorilor sfintelor altare sa dovedeasca staruinta in respectarea programului liturgic si de misiune filantropica, in imbunatatirea misiunii predicatoriale, precum si in respectarea disciplinei bisericesti si financiare. Cu aceasta ocazie, participantii si-au exprimat opinia ca prezenta icoanelor si a celorlalte simboluri religioase in scoli este rezultatul dorintei si consimtamantului parintilor, profesorilor si elevilor, in conformitate cu valorile religioase si culturale pe care le impartasesc.

 

 S-a exprimat nadejdea ca noul climat creat de integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana ofera perspective noi pentru a uni libertatea cu responsabilitatea si coexistenta pasnica dintre culte, cu vocatia lor comuna de a contribui la imbogatirea spirituala a societatii.

 

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Bucurestilor

.

23 Ianuarie 2007

Vizualizari: 1891

Voteaza:

Comunicat de presa - lucrarile anuale ale Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE